Matej Dokić
JOŠ JEDNO PRIZNANJE

Matanićev 'Zvizdan' predstavljat će Hrvatsku na Oscarima

Definitivno najuspješniji film redatelja Dalibora Matanića koji je već pokorio publiku (i kritiku) na filmskim festivalima u Puli, Cannesu i Sarajevu i osvojio brojne nagrade, dobio je još jedno priznanje.

Naime, ‘Zvizdan’ je, u službenoj konkurenciji između sedam filmova, izabran kao film koji će Hrvatsku predstavljati na 88. nagradi “Oscar” u kategoriji za najbolji film na stranome jeziku, izvijestilo je u srijedu Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD).

Komisija HDFD-a odlučivala je između sedam prijavljenih filmova: ‘Iza sna’ Igora Filipovića,’Ljubav ili smrt’ Daniela Kušana, ‘Kosac’ Zvonimira Jurića, ‘Takva su pravila’ Ognjena Sviličića, ‘Ti mene nosiš’ Ivone Juke,Zagreb cappucino‘ Vanje Sviličić i Matanićevog ‘Zvizdana’.

U filmu glume Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac,Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković.

Tri desetljeća, dvije nacije, jedna ljubav – pogledajte trailer filma koji u naša kina dolazi u rujnu, a koji hrvatska publika s nestrpljenjem iščekuje.

Linker
23. travanj 2024 10:59