PLEŠE SA ZVIJEZDAMA

Martina Tomčić: Veseli me skidanje kila plesom

Nedugo nakon što je sa soul-pjevačicom Ivanom Husar Mlinac (34) otvorila Školu pjevanja Husar&Tomčić , mezzosopranistica Martina Tomčić Moskaljov (36) još jednom će iskoračiti iz opernih arija i to na – plesni podij. I dok ju je publika zapamtila kao jednu od članica žirija u ‘Zvijezde pjevaju’, Martina će se sada i sama morati suočiti s oštrim sudovima i ocjenama kao natjecateljica u showu ‘Ples sa zvijezdama’.

S obzirom da imate već 23 godine iskustva s pjevanjem, koliko imate s plesom? Minimalno, osim vječne zaljubljenosti u baletnu umjetnost koja nikada nije bila realizirana osim u Glazbenoj akademiji u Grazu, gdje sam dobila znanje o osnovnim tehnikama svih plesova. Divljenje je oduvijek bilo prisutno u mojoj glavi, a sada ćemo vidjeti kako će se ono realizirati.

Što vas najviše veseli u novoj ulozi učenice, za razliku od one kao članica žirija? Pokazati ljudima kako se stoički podnosi kritika. U mojoj profesiji kritika je sastavni dio posla i s njom sam se naučila nositi – one koje mi gode uhu uvažavam, a one druge ipak nastojim što prije zaboraviti (smijeh).

Bojite li se žirija? Ne, to su moji dragi kolege i veseli me da ćemo napokon imati vremena popričati i popiti kavu.

S obzirom da ste nedavno otvorili i školu pjevanja Husar & Tomčić te imate dvoje male djece, 7-godišnjeg Nou i 6-mjesečnu Rebeku, kako ćete uskladiti sve obveze? Logistika mi je na nivou FBI-a (smijeh). Mama mi svakodnevno kuha, a sestra je pola dana sa mnom jer je Rebeka ‘cicoljubac’ te još uvijek samo sisa. Raspored mi je takav da ujutro vodim Nou u školu, zatim imam plesni trening s Markom, a poslije ručka sam u svojoj školi pjevanja te nekako spajam konce i u devet navečer sam već mrtva umorna. Dakako, tu pomaže i tata, a ponekad uskače i naša dugogodišnja dadilja čuvalica. Uglavnom, svi smo regrutirani.

Kakvi su vam prvi dojmovi o instruktoru Marku Hercegu? Izuzetno pozitivni. On je jako dobar plesni metodičar, izuzetno strpljiv, ali i komičan u radu pa uspijeva dignuti raspoloženje. Nevjerojatno dobro trpi moj karakter (smijeh).

Što vas najviše veseli u vezi s vašim natjecanjem? Veseli me skidanje kila!

Jeste li i prije pratili Ples sa zvijezdama? Jesam, često sam gledala show, iako neredovito. Još uvijek se ne mogu načuditi sebi da sam se dala nagovoriti.

Anela Senčar

Linker
29. travanj 2024 07:54