PRED OGLEDALOM

Marta Kuliš: Moje male beauty tajne

Zagrebačka pjevačica Marta Kuliš (29) ne štedi se kad je riječ o hrani. Voli dobro – i obilato – pojesti, no to ne znači da ne vodi računa o svojoj liniji: nikad, doduše, nije bila na dijeti, no zato iz bjegava slatkiše i mirisna peciva. Liniju, uz to, održava redovitim vježbanjem u teretani i na satovima strip-fitnessa, kombinaciji plesa i gimnastike.

– Strip-fitness održava i tonus mišića, a koreografija je svaki put drukčija pa mi nikad nije dosadno. Pijem i mnogo vode te zelenog čaja koji su zaslužni za moj dobar metabolizam, ali i za lijepu kožu – otkriva Marta Kuliš.

Jeste li kada imali problema s tenom ili mladenačkim bubuljicama? – Ten mi je oduvijek bio super, a rijetke prištiće rješavam preparatima Clean&Clear.

Kojim kremama njegujete lice? – Nivea hidratantnom kremom za dan, a uvečer nanosim Nivea kremu za noćnu njegu.

Čime počinje, a čime završava vaš dnevni kozmetički ritual? – Jutro počinje umivanjem, a kad imam vremena, stavim i Ahava masku od blata iz Mrtvog mora. Navečer mi treba mlijeko za čišćenje, hranjiva krema, Zagrebački melem koji nanesem na usnice i Neutrogena krema za ruke.

Što vam je draže – tuširanje ili kupka? – Tuširanje, jer rijetko kad imam vremena za izležavanje u kadi. No, povremeno si priuštim mirisnu i relaksirajuću kupku iz koje ne izlazim satima…

Koliko vam treba da se spremite za izlazak? – Gotova sam u tren oka. Ne ‘visim’ satima pred ogledalom, uvijek znam što ću odjenuti. Slijedi nekoliko poteza maskarom, sjajilom i rumenilom te dvije-tri kapi parfema i – već sam na vratima.

Kakve parfeme volite? – Prozračne, svježe i sportske. Najdraži su mi Paco Rabanne Pour Elle, Kenzo Amour, pa Issey Miyake…

Što najviše ističete na licu? – Sve jednako. Šminkam se diskretno pa su mi dovoljni korektor, rumenilo, sjajilo i maskara za volumen Yves Saint Laurent.

Što smatrate znakom nebrige za izgled? – Ispucane usnice i ruke djeluju vrlo ružno.

Čega je najviše na vašem toaletnom stoliću? – Sjajila, od Diora, L’Oreala, Max Factora, Artdecoa, Carmex lip balm… Najviše volim ona s malo mente, koja cijelo vrijeme lagano hlade usnice, ili s ljutom papričicom – koja ih užari i poveća volumen.

Kad uđete u parfumeriju, čemu ne možete odoljeti? – Mirisnim preparatima za njegu tijela.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
04. svibanj 2024 14:38