LAKI KORACI

Marko Tolja: Oprezno s klađenjem na moj ples

Što? Moj plesni debi pratilo je 714.000 gledatelja? Bome, da sam znao da će toliko ljudi gledati kako plešem, imao bih još veću tremu – priznaje 27-godišnji Marko Tolja koji je već uoči prve emisije šeste sezone HTV-ova spektakla “Ples sa zvijezdama” postao favorit na kladionicama te mu predviđaju da će slaviti u finalu.

Glazbenik iz Rijeke očarao je i suce: Milka Babović, Elio Bašan, Dinko Bogdanić i Davor Bilman za engleski su mu valcer, koji je izveo u paru s Anom Herceg, podarili četiri devetke, a Marko je priznao da ne pamti kada je tako visoke ocjene dobio u showu “Zvijezde pjevaju” u kojem je nekoliko godina sudjelovao kao učitelj pjevačima amaterima.

Je li lakše učenički plesati ili učiteljski pjevati, što misli o tome tko su mu najveći konkurenti na plesnom podiju, kako će se osjećati u maštovitim plesnim kostimima sašivenim za vatrene latinoameričke plesove i zbog čega toliko strepi od sutrašnjeg plesanja rumbe, Marko je otkrio u razgovoru za Studio.

Niste mišićav tip, ali ste u jednom trenutku, u žaru plesanja valcera, dohvatili partnericu i podigli je visoko iznad glave. Kakve su posljedice? Bole li vas ruke? – Ne. Ana je, srećom, lagana, a to smo podizanje tjednima vježbali pa sam u međuvremenu malo ojačao.

Kakvi su vam dojmovi nakon prve emisije? – Prezadovoljan sam. Ali, i ugodno iznenađen. Stvarno nisam očekivao ovako visoke ocjene sudaca. Što se mene tiče, samo neka tako nastave.

U prvoj emisiji Ana Herceg i vi dobili ste najviše sudačkih bodova, no i kladioničari su vas na neviđeno proglasili favoritom showa. Vaš je koeficijent na kladionicama prošli tjedan iznosio 3,5, za razliku od onih Hrvoja Šalkovića, Mire Ungara i Martine Tomčić, čiji je koeficijent 8,0. Kako to komentirate? – Ljudi, oprezno s klađenjem! Sve je relativno i naše plesno umijeće mijenjat će se od emisije do emisije. Priznajem, valcer mi je dobro legao, ali slijedi rumba koja, na moju veliku žalost, nije jedini latinoamerički ples što ću ga morati otplesati. Mentorica je zadovoljna

Kako će izgledati ta vaša rumba? Hoćete li je otplesati onako kako je Hrvoje Šalković prošle subote otplesao cha-cha-cha ili možda poput nezaboravnog jivea Davora Gopca? – Dobro, ne ide mi rumba baš toliko loše… Uostalom, Šalkovićev mi je nastup, uz onaj Mire Ungara, u prošloj emisiji svakako bio jedan od najsimpatičnijih. Slijedom toga, možda i ja sutra, zahvaljujući rumbi, postanem najsimpatičniji u tom smislu. Jer, rumba je sasvim drugačiji ples od valcera i teško mi je u tako kratkom razdoblju od samo tjedan dana iz jednog plesa i svih pokreta koji se traže u njemu prijeći u nešto sasvim drugačije, s novim pravilima, drugačijim zakonitostima… Ti plesači svaki pokret imaju izmjeren, i to u milimetrima.

Jeste li nakon plesne premijere smogli snage i pogledali snimku svog valcera? – Pogledao sam, naravno, pa nisam baš tolika kukavica. Valcer nije bio onako savršen kao što smo ga izveli na nekim treninzima i probama, ali to pripisujem tremi. Ono što je meni bitno jest da je moja mentorica zadovoljna. A bila je.

Izvorni tekst pročitajte u Jutarnjem listu

Linker
24. travanj 2024 21:18