POČELA 6. SEZONA

Marko Tolja i Jelena Perčin najbolji prve večeri 'Plesa sa zvijezdama'

Dobro poznata lica, voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić, ponosno su najavili šestu sezonu popularnog showa ‘Plesa sa zvijezdama’ koji će od glumaca, glazbenika, voditelja, pjevača ili pak pisaca pokušati napraviti vrhunske plesače. Osmero novih zvjezdanih parova proteklih mjesec dana uvježbavalo je teške koreografije kako bi se pred brojnom publikom ispred malih ekrana pokazali u punom sjaju. I dok su jedni u tome gotovo besprijekorno uspjeli, druge je ipak preplašila nova ‘profesija’ i obuzela trema. Dakako, osim vjernih gledatelja, trebalo je zadiviti i stručni žiri koji čini već dobro poznati sastav: Elio Bašan, Milka Babović, Dinko Bogdanić i Davor Bilman.

Vjerojatno je najgore biti prvi, no led su engleskim valcerom sasvim uspješno probili glumica Jelena Perčin i njen iskusni partner Hrvoje Kraševac, a to dokazuje i njihov rezultat na bodovnoj ljestvici – skupili su 31 bod i tako se pozicionirali na vrlo dobru drugu poziciju. Elio je pohvalio Jelenino držanje i istaknuo da je ovaj par izgledao kao da sanja, dok je Davor u svom prepoznatljivom stilu primijetio da je Jelena izgledala kao da ne diše tijekom plesa.

No zato je punim plućima ritmove cha-cha-cha udahnuo frontmen grupe Soulfingers Denis Ahmetašević kojem svjetla pozornice nisu strani pojam. Pod stručnim vodstvom Mirjane Žutić, glazbenik je u dopadljivoj ružičastoj košulji pokazao zavidnu energiju i opuštenost, koju je pohvalio i Elio, a Denis je samouvjereno rekao da će ‘drugi put samo improvizirati’. Par je zauzeo sasvim pristojno četvrto mjesto na ljestvici.

Kako je to biti s druge strane ocjenjivačkog stola, iskusila je operna pjevačica Martina Tomčić, dobro poznata kao članica žirija ‘Zvijezde pjevaju’, otplesavši engleski valcer. Dinko Bogdanić istaknuo je da mu je drago što se posvetila poslu koji iziskuje toliko truda, pogotovo s obzirom da je nedavno rodila, dok je Davor dodao kako je ‘ugodno iznenađen’ te pohvalio Martinino držanje i fleksibilnost. Da su savjeti njenog partnera Marka Hercega urodili plodom, dokazuje i sigurno treće mjesto po zbroju bodova.

– Za mene je to sad znanstvena fantastika – opisala je Lana Banely svoje treninge s Damirom Horvatinčićem, koji se u prethodne dvije sezone mogao pohvaliti sjajnim partnericama Ivom Šulentić i Nerom Stipičević. Ipak, mlada voditeljica u prvoj emisiji, izvedbom cha-cha-cha, nije zabljesnula poput svojih prethodnica, već se pozicionirala u drugu polovicu ljestvice te podijelila peto mjesto s pjevačem Mirom Ungarom, najstarijim sudionikom showa. Njen nastup najbolje je prokomentirao Dinko riječima: ‘Haljina je jako lijepa, ali u plesu se još tražite.’

Nažalost, uvjerljivo najgore prošao je putopisac i spisatelj Hrvoje Šalković čija partnerica Lejla Bjedov nije uspjela izvući ritam vrućeg latino plesa iz njega. Par je zauzeo posljednje mjesto, a Milka Babović dobronamjerno mu je savjetovala da se dosad dobro igrao, ali neka ipak nauči plesati.

Zvijezde večeri svakako su bili Marko Tolja i Ana Herceg koji su izveli engleski valcer te ‘elegancijom popunili plesni podij’, kako je rekao Dinko za ovaj ‘interesantan par’. Učitelj pjevanja u showu ‘Zvijezde pjevaju’ slovi kao jedan od glavnih favorita ovog plesnog natjecanja, a to je samouvjereno potvrdio i sigurnim prvim mjestom na ljestvici.

Atraktivna Tatjana Jurić zasigurno je privukla brojne nove gledatelje pred male ekrane, no velika očekivanja ipak nije opravdala. Priznala je da je plesno iskustvo stekla samo u diskoklubovima i privatnim zabavama, a Robert Schubert iz svoje zvjezdane partnerice nije uspio izvući ono najbolje te je njihov cha-cha-cha na momente bio nezgrapan, a Tatjana je priznala da se uopće ne sjeća što je radila posljednje dvije minute, koliko je ples trajao. Elio je primijetio da ima potencijala, dok je Davor konstatirao da mu ‘bude teško’ kad pogleda njen ples, što je rezultiralo pretpostljednjim mjestom prve večeri.

Jedno od omiljenih lica na zagrebačkim plesnjacima prije nekoliko desetljeća svakako je bio Miro Ungar, no iako su mnogi unaprijed zaključili da je njegovo vrijeme odavno prošlo, pjevač se pokazao u sjajnom izdanju te je na podiju čak nosio i zavrtio svoju partnericu Mariju Stošić. Od Dinka je dobio čestitke zbog držanja, Elio je pohvalio njegovu tehniku, a Davor priznao da bi i robotu izmamio osmijeh dok pleše. Iako nije pokupio sjajne bodove, Miro Ungar je pokazao da pleše bolje čak i od Tatjane Jurić.

Dakako, u prvoj emisiji još uvijek nema ispadanja, a gledatelji odlučuju o sudbinama svojih miljenika. Ovako je zvijezde ocijenio žiri:

Hrvoje Šalković i Lejla Bjedov – 17 bodova Tatjana Jurić i Robert Schubert – 24 boda Miro Ungar i Marija Stošić – 25 bodova Lana Banely i Damir Horvatinčić – 25 bodova Denis Ahmetašević i Mirjana Žutić – 26 bodova Martina Tomčić i Marko Herceg – 29 bodova Jelena Perčin i Hrvoje Kraševac – 31 bod Marko Tolja i Ana Herceg – 36 bodova

PROČITAJTE VIŠE: Martina Tomčić: Veseli me skidanje kila plesom

Anela Senčar

Linker
25. travanj 2024 19:58