MODNE PREOBRAZBE

Marijana Batinić: Moj stil je promjenjiv kao vremenska prognoza

Premda je diplomirala pravo pa bi se očekivalo da je sklonija klasičnijem stilu odijevanja, Splićanka Marijana Batinić , 31-godišnja voditeljica na RTL Televiziji, mnogo se bolje osjeća u slobodnijim kreacijama.

Kako voli i posebnost, često su joj uzor modne blogerice i urednice vodećih modnih časopisa. A modno eksperimentiranje dopuštaju joj i zabavne emisije koje vodi, među kojima je i Ljubav je na selu. Takav tip emisija ne zahtijeva formalan dress code, ali umijeće je voditeljice koliko će i u takvim prigodama biti svoja i posebna. Ovo ljeto dobro će se odmoriti jer se najesen namjerava upisati na studij dizajn interijera, a provest će ga djelomično u Barceloni kod prijateljice Petre Nižetić, a ostalo vrijeme kod kuće u Splitu, ali i po otocima.

Kakve modele kupaćih kostima najčešće birate? – Posljednjih godina dvodijelne retromodele na prugice, točkice ili s cvjetnim uzorkom.

Je li vam biranje badića noćna mora? – Kad bih kupaći kostim birala prema odrazu u ogledalu u garderobi nekog dućana – nikad ne bih otišla na plažu. Trgovci kupce pokušavaju “namamiti” ogledalima koji znatno izdužuju i stanjuju figuru, ali tu je snop svjetla sa stropa koje otkriva svaki nedostatak. Stoga mi ih je draže isprobavati kod kuće.

Održavate li kondiciju tjelovježbom? – Svašta sam trenirala – tenis, rukomet, mačevanje, boks, aerobiku, odlazila u teretanu… A prije nekoliko godina otkrila sam ana’s sensual fitness – spoj pilatesa, joge i plesa oko šipke. Uživam u toj kombinaciji meditacije i treninga.

Koji vam je najdraži komad ljetne garderobe? – Tunika, lagana haljinica ili vruće hlačice. Po mogućnosti od laganih prirodnih materijala.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Promjenjiv poput vremenske prognoze. Prošla sam kroz razne faze, od romantične i klasične do rocka i grungea. Moj stil odijevanja vjerojatno odražava stanje duha, a sad sam u fazi igranja i eksperimentiranja s modom. Volim gipsy i boho stil, koji koketiraju s boemštinom i hipi kulturom, a donekle ih isfuravam i u emisiji Ljubav je na selu. Ove godine sam dobila konkurenciju – farmericu koja je prava seoska modna ikona. Njene šarene gumene čizmice i haljinice te trakice za kosu, pravo su osvježenje.

Razgovarao: Damir Leljak

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua s Marijanom Batinić, a u novom broju Glorije možete pronaći još detalja o njezinom stilu, modnim gafovima i razlikama između Splićanki i Zagrepčanki. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 11:56