VINKOVAČKI SUPERTALENTI

Marijan i Deborah ostvarili su svoje snove

Da se u snove isplati vjerovati, prošlog su petka – pobjedom u četvrtoj polufinalnoj emisiji Supertalenta – dokazali Marijan Kešinović i Deborah Šuker, 14-godišnji plesači standardnih i latinoameričkih plesova iz Vinkovaca. Svoju su točku u showu Nove TV izveli besprijekorno, unatoč tome što Marijan ima od rođenja oštećen sluh i bez slušnog aparata čuje samo 13 posto.

– Čujem glazbu, ali ne i ‘duboke’ ritmove poput basova, pa se kod naglašenih taktova oslanjam na partnericu – objasnio je Marijan, odličan učenik osmog razreda, kojeg sada više nitko ne zafrkava da plesanje nije za ‘prave dečke’. Njegov san da unatoč hendikepu postane odličan plesač počeo se ostvarivati prije godinu i pol, kad se upisao u Plesni klub D&D. Ondje je upoznao Deborah Šuker, a u plesni par ih je spojio trener Mladen Đalok, koji ih i danas priprema za natjecanja te za nastupe u Supertalentu.

Iako su oboje davali sve od sebe, trenirajući po 4-5 sati dnevno, činilo se da sreća nije na njihovoj strani: Deborah je tijekom priprema pala i slomila ruku, a gipsa se riješila tek desetak dana prije finala.

– Zbog toga se nisam nadala velikom uspjehu – priznaje plesačica, koja je prošlog petka, uz pobjedu u showu, proslavila i 14. rođendan. Inače, Marijan i Deborah dosad su na turnirima u Hrvatskoj i BiH ostvarili brojne vrhunske rezultate. U kategoriji mladeži – od 13 do 15 godina – osvojili su tri zlatne, šest srebrnih i 13 brončanih medalja. Njihovim plesnim podvizima najviše se raduju Deborina mama Ivanka, vlasnica tvrtke za opremanje interijera, te Marijanova mama Liljana, domaćica, i tata Perica, umirovljeni branitelj. Osvoje li 11. prosinca u finalu Supertalenta 200.000 kuna, Deborah i Marijan će novac ravnopravno podijeliti. Ona će pola svog dobitka spremiti u banku, a on će kupiti novi, kvalitetniji, slušni aparatić.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 12:14