PRED OGLEDALOM

Marija Sekelez: Nisam protivnica estetskih zahvata

Nakon deset godina stanke, Marija Sekelez (61) vratila se na scenu, i to ulogom Helene u predstavi ‘Diva’. Glumica i ravnateljica kazališta Žar ptica tim je povodom nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta, a iako je ugledno priznanje izostalo, ona se ponovno zaljubila u glumu. A ta ljubav, priznaje Marija, tajna je njenog blistavog izgleda.

Osim životnog zadovoljstva, pretpostavljamo da je vašem izgledu pridonijela i kozmetička njega… – Je, a najvažniji dio njege je čišćenje lica. U životu sam isprobala zaista mnogo preparata za čišćenje, a na kraju se ispostavilo da mi najviše odgovara cijenom prihvatljiva dm-ova kozmetička linija Balea.

Ne vjerujete u skupu kozmetiku? – Svojedobno sam u Americi gledala jednu panel diskusiju koja je okupila velik broj farmaceutskih stručnjaka. Na pitanje koja je razlika između jeftine i skupe kozmetike, jedan je farmaceut odgovorio: ‘U cijeni’. I to je, zapravo, točno – ono što je najvažnije je njegovati se redovito, temeljito, svakodnevno, bez iznimke i bez isprika.

Kako njegujete kožu lica? – Na područje oko očiju nanosim Dior Capture Total kremu, zatim stavim uljnu hranjivu kapsulu Elizabeth Arden Ceramide Restorative i tek onda Guerlain Issima kremu protiv bora. Osobito pazim na vrat i dekolte, na koje stavljam hranjivu kremu s ekstraktom orhideje.

Jeste li dosad bili na nekom intenzivnijem anti-aging tretmanu? – Nisam protivnica estetskih zahvata, no svaki ‘ozbiljniji’ tretman iziskuje dulji oporavak, za što ja nemam vremena. No, za temeljito čišćenje i njegu lica u kozmetičkom salonu uvijek nađem slobodni trenutak.

Razlikuju li se vaša dnevna i večernja šminka? – Ne odviše – uvijek stavim crveni ili ruž boje mesa na usne i smećkasta sjenila na kapke, a na večer samo dodam liniju crnom olovkom i maskaru.

Koji vam je omiljeni oblik rekreacije? – Brzo hodanje. Nisu uzalud stari Grci svu svoju filozofiju, poeziju i dramske tekstove smišljali u hodu – tada radi cijelo tijelo, a i mozak je najaktivniji i prepun ideja.

Kako biste opisali svoj modni stil? – Damski. Ne sjećam se dana koji sam provela u cipelama bez potpetica ili nedotjerana. Zaista obožavam modu i najradije se opuštam listajući Vogue ili Marie-Clarie iz kojih crpim ideje i inspiraciju. Ipak, nisam snob i nezamislivo mi je u današnjem vremenu i okolnostima izdvojiti prosječnu plaću za jednu haljinu – sve se te sjajne ideje mogu izraditi i jeftinije, važno je imati mašte.

Matea Roščić

Linker
15. travanj 2024 18:49