Foto: Vedran Peteh
LJETO U KOSI

Marija Borić: Najviše volim kad mi kosu suši vjetar

Zalizana ili pak raspuštena – što se tiče trendova u stiliziranju frizure to je potpuno nebitno. Jedino je važno da je kosa – mokra. I da takva što dulje ostane.

Uostalom takvo oblikovanje kose preporučuju i svjetski modni dizajneri: u aktualnoj Pradinoj kampanji manekenke imaju raspuštenu kosu koja podsjeća na vodeni slap, a modeli na Diorovoj reviji zabljesnuli su sa strogo zalizanom kosom, potpuno “zalijepljenom” uz glavu. U ovim trendovima s modnih pista spas od vrućina pronašla je i zagrebačka glumica Marija Borić, koja i ovaj kolovoz provodi radno glumeći u predstavi “Muke po Iveku’ na zagrebačkom 28. Histrionskom ljetu.

– Nema ništa ljepše od onog osjećaja kada nakon što operem kosu, sjednem na bicikl i pustim da je vjetar prosuši. Dok je kosa još mokra stavim njegujuće ulje, pa kao rezultat dobijem ono što ja zovem frizura koja to zapravo i nije. Naprosto se ne mogu zamisliti da ljeti kosu sušim sušilom – kaže Marija koja se tek nedavno odvažila svoju dugu i kovrčavu kosu nositi – “mokru”. Jer, kako kaže, riječ je o praktičnim i brzim rješenjima, koji po novome funkcioniraju i u gradu, a ne samo na plaži.

Anita Vučinić Naprta Foto: Vedran Peteh

Linker
14. travanj 2024 13:57