NEOBIČNA TEHNIKA

Marc Jacobs cipele lijepi za noge manekenki

Visoke potpetice Marca Jacobsa (48), zloglasne među manekenkama kojima su znale predstavljati vrtoglav izazov, uz noge modela prianjaju uz pomoć maloga trika. Jacobs ih, naime, da zalijepiti za stopala djevojaka, kako ih one ne bi zagubile putem po pisti, ali i kako bi njihove gležnjeve sačuvao od teških padova.

Američki je dizajner kao umjetnički voditelj u francuskoj kući Louis Vuitton poznat po ekstravagantnim revijama koje planira do posljednjeg detalja ne žaleći pritom troška. Nadahnut širokom pop-kulturnom paletom u rasponu od flapper djevojaka i sadomazohističkih fetiš uzoraka do klasičnih horora, Jacobs je prošloga proljeća na devetominutnu reviju utrošio milijun dolara, a za svaku se promociju priprema i do tri mjeseca. Pitanje je, međutim, kome od njegove vojske šminkera, kostimografa i frizera, koja broji i preko 150 ljudi iza scene, pripada odgovorna zadaća lijepljenja nogu manekenki.

Kako obično zatvara Pariški tjedan mode, Jacobs je uvijek pod velikim pritiskom, posebno stoga što su noge modela već izranjavanje proteklim modnim događajima u Londonu i New Yorku. Stoga se dizajner i dosjetio trika zbog kojeg njegove djevojke i mnogo rjeđe padaju. Izuvanje potpetica nakon nastupa je doduše vjerojatno prava noćna mora, ali postupak može poslužiti i kao dobra isprika za pokoji par nestalih dizajnerskih cipela koje jednostavno “nisu htjele s nogu” manekenke.

Linker
25. travanj 2024 10:23