BOJA MEDA

Mara Bratoš: Sharon Stone je moj ideal ljepote

Zagrebačku fotografkinju Maru Bratoš (38) mediji već godinama proglašavaju jednom od najbolje odjevenih Hrvatica, a njezin romantični boho chic stil uvijek je savršeno upotpunjen odgovarajućim make-upom. Trenutačno priprema novu izložbu koja će se zvati – Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva – a planira je postaviti u Zagrebu, te u svom rodnom Dubrovniku.

Tražite li i za sebe savjet od vizažista i frizera s kojima surađujete na snimanjima? – Da, baš sam nedavno na snimanju dobila dobar savjet od frizerke, koja mi je sugerirala da pramenovima, koji su presvijetli, vratim boju uz pomoć preljeva.

Što vam se od aktualnih frizerskih trendovima posebno sviđa? – Sviđa mi se bojenje plave kose u toplije nijanse i boju meda.

A u make-upu? – Što se šminke tiče, ja sam za klasiku, što znači minimalno šminke i isticanje samo jednog dijela lica. U mojem slučaju to znači nanošenje blagih ružičastih i smeđih tonova sjenila za oči, uglavnom nešto od Diora, te maskare.

Koje su prednosti poluduge kose, kakvu imate već godinama? – Ta dužina omogućuje eksperimentiranje s raznim frizurama: mogu je nositi raspuštenu, svezanu u rep, spletenu u pletenice ili skupljenu u punđu. Od puštanja sam odustala jer imam jako tanke vlasi pa to ne bi izgledalo dobro, a najluđi eksperiment s kosom napravila sam tijekom studentskih dana kad sam se ošišala gotovo na ćelavo. Uzor su mi bile pjevačice Annie Lenox i Sinead O’Connor , koje su početkom devedesetih godina prošlog stoljeća bile vrlo popularne. U međuvremenu sam shvatila da mi poluduga kosa ipak najbolje pristaje i ne namjeravam je mijenjati.

Kako čuvate kosu od isušivanja? – Preparat Paula Mitchella – Super Strong Daily Conditioner – pokazao se kao izvrstan za vraćanje svježine i sjaja kose.

Kakav tip kože imate i čime njegujete tijelo? – U zimskom razdoblju, kad se dugo boravi u zagrijanim prostorijama, koža mi postaje suha. Tada se obično obratim svojoj dermatologici za savjet, a zadnje što mi je preporučila, su La Roche Posay Lipicar Baume AP mlijeko za tijelo i A-Derma Exomega ulje za tuširanje, koji odlično hrane i njeguju kožu.

Zahtijeva li život u Zagrebu drukčiji pristup njezi nego kad ste u rodnom Dubrovniku? – Odlazak u Dubrovnik i morski zrak uvijek pozitivno utječu na moju kožu. Njegujem je isto kao kad sam u Zagrebu, no puno sam opuštenija jer mislim da tada priroda čini svoje.

Koliko na kvalitetu kože utječe zdrav život, a koliko kozmetički preparati? – Osnova njege kože je zdrava prehrana, redovita tjelovježba i dovoljno sna. Kozmetičke preparate doživljavam isključivo kao nadogradnju na to. Mislim da je boravak u prirodi osnovni izvor svega zdravog za naš organizam.

Tko vam je ideal ljepote i zašto? – Ideal ljepote mi je Sharon Stone. Predivan mi je način na koji stari, čini mi se da s godinama postaje sve ljepša i ljepša, a na njoj se vidi da ta ljepota dolazi iz unutarnje sreće i zadovoljstva.

Razgovarala Kristinka Šćavina / Snimio Matej Dokić

Linker
19. travanj 2024 14:49