EKSKLUZIVNO: JADRANKA KOSOR

Malo drukčija premijerka

Otkako je prije pet mjeseci postala predsjednica Vlade Republike Hrvatske, Jadranka Kosor često kaže – ne. No, na snimanju editorijala koji je uz ekskluzivan intervju objavljen u prosinačkom broju luksuznog magazina GloriaGLAM – u kojem otvoreno govori o prvoj balskoj haljini, odgoju djece, odnosu sa sinom, dnevnim obvezama, Božiću u svom domu te željama za 2010. godinu – bila je vrlo strpljiva i s mnogo uvažavanja prihvatila je sve sugestije stilista koji su ormar u apartmanu u kojem odsjedaju najviši svjetski državnici za posjeta Hrvatskoj, pretvorili u mali izlog predivnih stvari.

– Kad pogledam u svoj ormar, kao i svaka žena kažem da nemam ništa za odjenuti. Ali ništa i ne činim da to promijenim. Ne volim ići u shopping, presvlačiti se, isprobavati, gledati se u ogledalu. Sve mi je to gubljenje vremena. A otkako sam preuzela dužnost predsjednice vlade, nemam ni vremena za to. Zima je došla, trebale bi mi čizme, ali kad završim s poslom, dućani su već zatvoreni – iskreno je priznala 56-godišnja premijerka.

Nije čak imala vremena ni za probu crvene večernje haljine pa ju je dizajnerica Matija Vuica sašila “odoka”. I odahnula kad je vidjela da joj pristaje kao salivena. A iz kutijice za nakit premijerka je izvadila nekoliko broševa te prepustila stilistima da odaberu onaj koji najbolje odgovara uz njezinu crnu haljinu i meku pašminu.

Inzistirala je samo na svojim cipelama jer se u njima osjećala mnogo ugodnije. Bila je to mala čarolija koja je trajala koliko i snimanje editorijala. Nakon čega se Jadranka Kosor vratila svakodnevnim obvezama, i te kako svjesna trenutka u kojem se nalazimo i svih problema koji nas tište.

Diana Šetka

Linker
26. travanj 2024 06:37