'uOKVIRAVANJE SEBE'

Malo drugačiji 'selfie' poznate hrvatske fotografkinje

‘Uokviravanje sebe’ nova je priča na internetskoj stranici IO Ivana Omazić Diary čija je autorica talentirana fotografkinja Mare Milin.

Projekt čini slijed misli koje prati slijed fotografija u sedam vizualnih situacija, inspiriranih grafički snažnim odjevnim predmetom s ručno bojanim kvadratom. Ovaj svoj autoportretski eksperiment, Milin vidi kao intimnu priču o umjetnosti pronalaska pravog okvira za sebe, u negaciji uobičajene selfie estetike.

IO Ivana Omazić Diary je online segment brenda IO Ivana Omazić, zamišljen kao platforma putem koje se prezentira vizija IO odjeće kroz oči umjetnika i suradnika kao što su producenti, fotografi, redatelji, slikari, glumci, ilustratori… Budući da je IO na talijanskom JA, svaki od suradnika predstavlja svoju viziju brenda, svoj vlastiti IO.

IO Mare Milin jedna je u nizu osobnih interpretacija brenda ispričanih u prvom licu, dok su one ranije objavljene pripadale Ani Buljan i Dadi Ćosiću, Anti Cvitanoviću, Valentini Štrok, Dani Mirković, Petri Valentić i drugima. Cijeli Diary pogledajte ovdje.

IO Ivana Omazić se od sezone proljeće-ljeto 2016. prodaje u 70-ak concept storeova diljem svijeta, dok u Hrvatskoj isključivo putem online storea ioivanaomazic.com.

Linker
26. travanj 2024 01:44