EKSKLUZIVNO

Maja Vučić: Moj život nakon razvoda

Osim šture izjave lani u ljeto da više ne živi s 49-godišnjim glumcem Igorom Hajdarhodžićem , pjevačica Maja Vučić (33) dosad nije rekla ni slova o njihovih šest zajedničkih godina i razlozima koji su ih doveli do prekida. Niti se često posljednjih mjeseci pojavljivala u javnosti. Tu i tamo bi je koji fotograf snimio u šetnji gradom s njihovom kćerkicom Gitom, više u prolazu, kao da joj se uvijek nekamo žurilo.

A nikamo joj se nije žurilo jer je u svoja četiri zida intenzivno proživljavala sve što joj se dogodilo. No, zaljubljenica u jazz, Unicefova ambasadorica dobre volje i bivša divasica koja uspješno nastavlja solo karijeru, uspjela je prebroditi teške dane i vratiti osmijeh na lice, a uskoro joj izlazi i novi album koji najavljuje singlom “Bit će ti žao”. Tu je pjesmu namijenila Tonyju Cetinskom , ali ju je on uspio nagovoriti da je, zajedno s ostalim pjesmama koje je napisala tijekom tog razdoblja, stavi na vlastiti pop-album. On se, pak, prihvatio uloge producenta, a njegova supruga Ivana Nobilo odnosa s javnošću i menadžerskog posla. Toj maloj manufakturi lijepih nota pridružio se i EnvyRoom, koji je preuzeo brigu oko kompletnog stylinga Maje Vučić.

Kako je nastao vaš novi album? – Nakon razvoda kod mene se puno toga promijenilo u duhovnom smislu. Cijelo to razdoblje nešto sam preslagivala, stavljala na svoje mjesto, radila na sebi da prestanem biti tužna. Zatvorila sam se doma, nisam uopće bila sposobna družiti se s ljudima… A onda sam jednog dana sjela za klavir i pjesme su naprosto počele “curiti” iz mene. Bio je to red plakanja, red sviranja i skakanja od sreće što sam nešto dobro napravila, pa opet malo plakanja… Prvu stvar koju sam napisala nazvala sam “Bit će ti žao”. I Giti sam se već bila popela navrh glave jer sam ujutro trčala s njom u vrtić, zatim žurila doma jer sam htjela što prije sjesti za klavir i stvarati, a kad bih pogledala na sat, bilo bi pola četiri i ja bih morala po nju u vrtić, a ni ručak još nisam pristavila…

Što je bila kap koja je prelila čašu u vašoj vezi s Igorom Hajdarhodžićem? – Onog trenutka kad sam se odlučila rastati, više se njime nisam bavila ni sekundu. Više me zanimalo kakva sam ja, zašto sam ga odabrala, što se meni sviđa, kakav ja život želim. To je bio cijeli proces koji je trajao skoro godinu dana. Na kraju krajeva, nas dvoje imamo dijete i ja odgovorno svom djetetu oduzimam oca na način da više nećemo biti obitelj. Ono će biti ili sa mnom ili s njim, ali nikad više nećemo živjeti sve troje zajedno. Stoga sam bila poštena i rekla sam što osjećam, ali otišla sam tek nakon šest mjeseci. Htjela sam i sebi i njemu dati šansu da vidimo može li se išta popraviti. Ali nije išlo.

Kako ste donijeli odluku o razvodu? – Jedno sam se jutro probudila i rekla sebi da više ne želim takav život. Kroz našu kuću svakodnevno je prolazilo trideset ljudi. Ponekad sam gledala pod svog stana i osjećala se kao da živim u kafiću koji se može počistiti u šest ujutro ili poslije ponoći kad posljednji gosti odu. Sve to nekako i može ići dok je čovjek sam, ali kad dođe dijete, treba odrediti vrijeme za obitelj i vrijeme za prijatelje. Istina je da sam upoznala i puno divnih ljudi, i da se ništa ružno nije dogodilo, ali ipak bih sebi odabrala malo mirniji život. S druge strane, nas smo se dvoje toliko istrošili, toliko smo govorili različitim jezicima, da to više nisam željela ni pod koju cijenu.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o razvodu pjevačice Maje Vučić i njenom životu poslije pročitajte u novom broju tjednika Gloria (br.796) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
04. svibanj 2024 21:56