GLORIA PROMO

Maistra i ove godine generalni sponzor Avantgarde Jazz Festivala

Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog prvog izdanja Avantgarde Jazz Festivala, Maistra će i ove godine u ulozi generalnog sponzora pružiti podršku ovom jedinstvenom festivalu koji će u Rovinju ponovno okupiti neka od najznačajnijih imena svjetske jazz scene.

„Ideja za pokretanjem Avantgarde Jazz Festivala nastala je prošle godine iz želje za obogaćivanjem kulturne i turističke ponude Rovinja te da domaćoj i internacionalnoj publici pružimo užitak slušanja jazz glazbe na prestižnim lokacijama u Rovinju. Tako smo u suradnji s Sapienti Sat-om pokrenuli ovaj festival koji je u svom prvom izdanju u Rovinju ugostio neka od najpoznatijih imena svjetske jazz scene poput George Bensona ili pak vodeće skupine jazz fusion pokreta 70-ih predvođene Chick Coreaom – Return to Forever IV ali i mnogi drugi. I ove godine idemo s pomno biranim programom koji će zadovoljiti i najzahtjevniju publiku ljubitelja jazza, ali i oduševiti one koje to nisu. To su koncerti koji će zasigurno privući brojnu domaću publiku ali i goste kojima će to biti glavni motiv dolaska u Rovinj. Maistra želi pružiti svojim gostima najbolje doživljaje i ovaj festival je dio toga“, objašnjava Ninoslav Vidović, direktor marketinga i prodaje Maistre.

Od svibnja do srpnja Rovinj će u sklopu drugog po redu Avantgarde Jazz Festivala ugostiti poznata glazbena imena i velikane jazza kao što su Christian McBride Trio, Yellowjackets, 3 Cohens Sextet featuring Anat, Yuval & Avishai Cohen, John Scofield’s Hollowbody Band featuring Kurt Rosenwinkel, Ben Street & Bill Stewart, The Tierney Sutton Band, The Bad Plus, Paquito D’Rivera Quintet, Omar Sosa Afreecanos Quartet, fado glazbenicu Anu Mouru, i skupinu glazbenika iz cijelog svijeta ujedinjenih u sastav Playing for Change.

Festival će u petak, 4. svibnja, koncertom u Maistrinom hotelu Eden u Rovinju otvoriti Christian McBride trio predvođen ponajboljim basistom na današnjoj jazz i pop sceni koji je ujedno i dobitnik prestižne nagrade Grammy, a ove godine je proglašen i najboljim kontrabasistom od strane uglednog časopisa JazzTimes.

Početak koncerta je u 20.30 sati, a ulaznice po cijeni od 100 kn (stajanje) i 150 kn (sjedenje) moguće je kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Lone, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima sustava Eventim i online na www.eventim.hr. Za one koji rezerviraju smještaj u jednom od Maistrinih hotela nudi se posebna pogodnost koja uključuje popust od 20% na redovnu cijenu karte.

Linker
19. travanj 2024 07:46