VELIKODUŠNI DAROVI

Maggie Gyllenhaal: Vibratore posuđujem prijateljicama

Nakon premijere filma ‘Hysteria’, na filmskom festivalu u Torontu svi su pričali samo o vibratorima, a glumica Maggie Gyllenhaal (33) više jednostavno ne može izbjeći škakljiva pitanja više-manje vezana uz svoju novu ulogu.

– Do završetka snimanja filma poslano mi je 15-ak vibratora od različitih vlasnika dućana sa seksualnim pomagalima u Londonu. Bilo je to ugodno iznenađenje. Sada imam nevjerojatnu kolekciju, ali koristim samo dva. Ostale sam posudila prijateljicama – priznala je tiskovnoj konferenciji u Torontu lijepa glumica.

Komedija ‘Hysteria’ je kronika istinite priče o tome kako su dvojica londonskih liječnika, koje glume Hugh Dancy i Jonathan Pryce, došli na ideju da izume prvi električni vibrator nakon što su 1880-ih liječili žene koje su patile od histerije. Konačni rezultat nedvojbeno je pomogao seksualnom oslobođenju ženu, a zanimljivo je da je tek 1952. histerija izbačena s popisa bolesti i medicinske terminologije.

Redateljica Tanya Wexler podijelila je vibratore ženskom dijelu filmske ekipe, kao i glumicama, a priznaje da se ponekad morala i crveniti pred zaštitarima na aerodromu:

– Službenik je rekao ‘imate 20 ili 30 malih elektroničkih naprava u svojoj prtljazi’, na što sam mu ja odgovorila ‘Da, to su vibratori.’ – prisjetila se redateljica svoje anegdote, zahvaljujući kojoj su je samo pustili da prođe do terminala.

Maggie je dodala kako je zanimljiva i antropološka perspektiva filma jer liječnici uopće nisu uočili činjenicu da se radi o čistom zadovoljenju žena, već su sve pripisivali bolesti koja ne postoji – točnije, histeriju su liječili bez da su vidjeli išta seksualno u njoj:

– Mislim da ne postoji čovjek kojega ne zanima ženska seksualnost – dodala je Maggie.

­­

Linker
27. travanj 2024 02:16