TEŠKO DJETINJSTVO

Madonna: Imala sam dlakave pazuhe

– Raditi film je teško. To je najteža stvar koju sam ikada radila – ukratko je Madonna (53) opisala svoj direktorski angažman na njenom prvijencu “W.E.”, čija je premijera na ovogodišnjem festivalu u Veneciji dočekana sa oprečnim kritikama. U razgovoru za Harper’s Bazaar otvorila je temu svojeg odrastanja, koje je u velikoj mjeri odredilo njen život i postupke, kao i odnos sa djecom.

Gubitak majke u dobi od 5 godina učinio ju je zatvorenijom, čime štiti ranjivost. Razdoblje srednje škole bilo joj je izuzetno teško, jer se nije uklapala u društvo niti se trudila.

– Vidjela sam što popularne cure moraju raditi da bi zadobile dečke. Znala sam da se ne mogu u to uklopiti. Pa sam odlučila napraviti suprotno. Odbila sam nositi šminku, imati frizuru. Odbila sam se brijati. Imala sam dlakave pazuhe – izjavila je u intervjuu..

Školska tortura stvorila je u njoj bezbroj pitanja o modelima ponašanja, oblačenja, izgleda; sve to utjecalo je na njezine životne odluke i poznati javni imidž. Dotakla se i svoje obitelji, počevši od oca čija je najdraža uzrečica bila “Kada bi bilo više djevica, svijet bi bio ljepše mjesto.”

Iskustva iz djetinjstva prenosi i na svoju djecu, Lourdes (15), Rocco (11), i Davida (6). Potiče ih da postavljaju pitanja i istražuju, a najviše mrzi kada traže nešto jer to svi drugi imaju.

– U suprotnom smo samo roboti. Ne mislimo vlastitom glavom. Gdje bi došli u životu sa takvim stavom? – tvrdi pjevačica koja je svjesna da je teško biti tinejdžer, u New Yorku, i uz to kćer poznate osobe. Zato posebnu pažnju posvećuje Lourdes, njenom školovanju i hobijima.

­ ­

Linker
24. travanj 2024 22:05