DANIJELA DVORNIK

Ma gdje god bio, u mom srcu si zauvik!

“Volim te najviše na svitu, ma gdje bio u mom srcu si zauvijek. Tvoja Danči” – napisala je u knjigu žalosti supruga tragično preminulog pjevača i na taj se način oprostila od čovjeka s kojim je dvadeset godina dijelila dobro i zlo.

Bez obzira na tugu i bol koju je osjećala, Danijela je zaslužna što je jučerašnji posljedni ispraćaj kralja hrvatskog funka izgledao baš onako kako bi to splitski pjevač i želio. ­

Brojni Dinini kolege i prijatelji na pogreb su došli odjeveni kao da mu idu na koncert, a na zvuke nekih od njegovih najvećih hitova, kao što su “Afrika”, “Ti si mi u mislima”, “Zašto praviš slona od mene”, okupljeni su kroz suze zapjevali i zaplesali.

Na cvijećem prekriven lijes pokojnikova supruga Danijela stavila je njegov crveni cilindar i omiljenu mu playstation igricu Call of Duty 4.

Prije ispraćaja na krematoriju, od Dine su se mnogi oprostili i na komemoraciji u Zagrebačkom kazalištu mladih. Husein Hasanefendić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, rekao je : “Ovo je bolni podsjetnik koliko je Dino bio velik čovjek. I ljut sam. Jako. Jer bolje je plesao od većine plesača, bolje je pjevao od većine pjevača i bio u svakom smislu vrhunski glazbenik”.

Iako do danas nije otkriven točan uzrok smrti pokojnog pjevača, u medijim su se pojavila nagađanja da je najvjerojatnije riječ o predoziranju tabletama heptanona. Njegova supruga odbija pomisao na to da se njen suprug predozirao. “Veoma me pogađaju takve priče. Dino je previše volio život da bi dignuo ruku na sebe. Živio ga je punim plućima i bez kočnica. Istina, proteklih mjeseci bio je mirniji i povučeniji, ponekad neraspoložen i depresivan, ali vjerovala sam da je to zbog albuma koji je dovršavao i do kojeg mu je bilo osobito stalo. Sigurna sam da nikad ne bi počinio samoubojstvo – rekla je Danijela.

Svoju želju da joj supruga pokopaju na zagrebačkom Mirogoju, a ne u rodnom Splitu, Danijela je objasnila time što je njoj i Dini Zagreb postao dom, jer tu su proveli 20 zajedničkih godina, tu im se rodila kći Ella, a tu mu u svakom trenutku može odnijeti makar cvijet na grob.

Dino i Danijela upoznali su se na jednom tulumu u Splitu. Ona je tada čuvala djecu u Londonu i maštala o tome da postane glumica. Vjenčali su se 1989. u Splitu, nekoliko mjeseci nakon što je Jugoton objavio njegov debitantski album. Godinu dana kasnije, u prosincu 1990., u Zagrebu im se rodila kći. Dali su joj ime Ella, prema jednom od hitova koji su samo dan nakon njezina rođenja pjevali brojni obožavatelji u Velikoj dvorani Doma sportova nakon što je ondje objavio da mu se rodilo dijete.

Ella, danas sedamnaestogodišnja učenica umjetničke gimnazije, od oca se posljednji put pozdravila dirljivim oproštajnim pismom koje je objavila na Facebooku: “…Što se desilo, tata? Uvijek si pobjeđivao život. Zašto si mu sad pustio da pobijedi?”

Barbara Ivezić

Linker
27. travanj 2024 05:44