Sipa/Cropix
NOVA GLUMAČKA ZVIJEZDA I IKONA STILA

Lupita Nyong'o - takva se pojavljuje samo jednom u generaciji

Mlada glumica osvojila je naklonost kritičara i publike svojom ulogom u filmu 12 godina ropstva za koju je nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu.

Lupita Nyong’o (30) bila je potpuno nepoznata sve dok nije dobila ulogu Patsey u filmu 12 godina ropstva za koju je već osvojila veliki broj nagrada, između ostalog i SAG nagradu te Critics Choice Award.

Zvijezda filma 12 godina ropstva rođena je u Meksiku, odrasla je u Keniji, a trenutno živi u New Yorku. Nedugo nakon što je diplomirala na Sveučilištu Yale dobila je priliku glumiti u filmu uz poznatog glumca Brada Pitta.

Osim što je postala poznata kao glumica, Lupita je preko noći postala ikona stila i miljenica dizajnera:

– Stav, držanje, samopouzdanje. Sve to ima prirodno – rekao je Lloyd Boston, komentator stila i autor knjige The Style Checklist, piše New York Daily News.

Ključni trenutak u svijetu mode za Lupitu bila je dodjela Zlatnog globusa na kojoj je u crvenoj haljini Ralpha Laurena zasjenila sve ostale glumice.

– Ta haljina će ući u povijest najboljih haljina crvenog tepiha – smatra Boston, a Teri Agins, autorica The End of Fashion naglasila je da se netko poput Lupite pojavljuje samo jednom u generaciji, piše New York Daily News.

Mnogi dizajneri se zbog toga bore da upravo ono nosi haljinu iz njihove nove kolekcije na ovogodišnju dodjelu Oscara gdje je nominirana za najbolju sporednu glumicu. Uz Lupitu u toj kategoriji natječu se Sally Hawkins za ulogu u filmu Blue Jasmine, Julia Roberts za ulogu u filmu Kolovoz u okrugu Osage, Jane Squibb za ulogu u filmu Nebraska te Jennifer Lawrence, koju smatraju i najvećom Lupitinom konkurenticom, za ulogu u filmu Američki varalice.

U fotogaleriji pogledajte sva izdanja poznate glumice s crvenog tepiha!

Linker
25. travanj 2024 01:20