ZAJEDNIČKI PROJEKT

Luka Vidović: Tata bi bio ponosan

­Zagrebački iluzionist Luka Vidović (32) po cijele je dane na probama za predstavu ‘Cijeli svijet je pozornica’, koja će se premijerno izvesti 23. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Osmislio ju je s ocem, glumcem Ivicom Vidovićem , i to im je trebao biti prvi zajednički projekt. Na žalost, završava je sam jer je Ivica Vidović u travnju preminuo.

­Tko u predstavi igra umjesto vašeg oca? – Njegovu ulogu nitko ne može zamijeniti tako da njegovog lika niti nema. Predstava je počela poprimati drukčiji izgled još kad sam prvi put vidio koreografije Atomic Dance Factoryja. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu i stotinama sati upornog rada, imamo super show.

Čija je bila ideja zajednička predstava? – To je oduvijek bila moja želja. I samo prisjećanje na našu posljednju zajedničku probu za mene je bolno. No, gledam naprijed i nastojim s predstavom postići maksimum, jer bi on na to bio ponosan.

Što očekujete od showa? – Za početak ćemo igrati u Zagrebu i okolici, ali planiramo obići Hrvatsku, pa i inozemstvo. Sve treba ići korak po korak.

Tko sve sudjeluje u predstavi? – Imam fenomenalnu ekipu, nadam se da će i publika to osjetiti. U predstavi igraju Tomislav Ivić, Kristina Mrazović, Luka Matić, a u trikovima mi asistiraju Dolores Kular, Maja Matić i Nia Naletilić. Saša Krnetić je koreograf i voditelj Atomic Dance Factoryja. Ima više energije nego ja, ako je to uopće moguće! A kostimografkinja Jadranka Tomić napravila je više od 50 čudesnih kostima.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
27. travanj 2024 14:44