POZNATI NA KONCERTU

Ludi za Beyonce

Ludi za Beyonce, najbolje bi se opisala publika u zagrebačkoj Areni, koja je u nedjelju od prvog takta uvodne pjesme “Crazy in Love” puna dva sata, koliko je trajao koncert 27-godišnje pop dive, pjevala i bodrila je pljeskom.A među njima su bili i brojni poznati Hrvati, poput pjevačica Lane Jurčević i Franke Batelić te sportaša Dine Rađe, koji je došao sa suprugom Viktorijom, i Vlade Šole.

A tamnoputa američka pjevačica, koja je upravo u Zagrebu 26. travnja počela europsku turneju pod nazivom “I Am…Tour” na kojoj je pretežno pjevala pjesme sa zadnjeg albuma “I Am…Sasha Fierce”, otkrila je da je uzbuđena i pomalo nervozna zbog prvog posjeta Hrvatskoj čim je na dan koncerta sletjela u Zagreb. No, nije došla privatnim avionom kako se najavljivalo, već redovitim letom Croatia Airlinesa iz Munchena, u koji je stigla prekooceanskim letom iz New Yorka. Naravno, koristila je bussiness klasu, no ipak je bila zajedno s ostalim putnicima.

Osim tjelohranitelja, pratila ju je i majka Tina Knowles, s kojom je Beyonce osnovala modnu kuću House of Dereon, a iz zračne luke su se uputile na probu u Arenu. Pjevačica je nakon odrađene tonske probe, tek nakratko otišla do hotela The Regent Esplanade, u čijem je predsjedničkom apartmanu provela tek nekoliko sati poslijepodnevnog odmora.

Naime, nakon zagrebačkog koncerta, Beyonce se iste noći uputila u Beč. Njezin tata Matthew Knowles, koji brine o kćerkinoj karijeri, s pratećim plesačima, vokalima i tehničkim osobljem u Zagreb je stigao još u subotu, a Beyoncein nastup pratio je sa sredine partera pokraj kamera i monitora. A spektakularnosti koncerta, uz Beyoncein let na trapezu, raskošnu pozornicu sa stepenicama, veliki video zid na kojem su se izmjenjivali spotovi, animacije, čak i isječci iz pjevačičinog djetinjstva i s inauguracije američkog predsjednika Baracka Obame, pridonio je i francuski kreator Thierry Mugler koji je napravio 58 kreacija za divu i njezinu ekipu. Tako se Beyonce pojavila u zlatnom korzetu, pjesmu “Ave Maria” otpjevala je u bijeloj vjenčanici, nastupila je i poput amazonke u crnom kožnatom korzetu, kao futuristička ratnica u metalnom kostimu, ali i u glamuroznoj haljini od swarovski kristalića

. – Ovo mi je prvi puta da sam kod vas, ali vratit ću se kad hoćete – poručila je Beyonce obožavateljima koji su se već oko 17 sati (četiri sata prije koncerta) počeli okupljati pred Arenom. No, tek su rijetki sretnici koji su imali priliku upoznati se s Beyonce, a među njima su bile i pjevačice Vanna i Nina Badrić.

Marijana Marinović

Linker
25. travanj 2024 15:13