PONOS NACIJE

Lucija Zaninović - privatni život brončane kraljice

Splićanka Lucija Zaninović (25) sinoć je Hrvatskoj priskrbila četvrtu, a sebi prvu medalju na Olimpijskim igrama, pobjedivši u susretu za treće mjesto taekwondo turnira do 49 kilograma Meksikanku Janet Alegriju Penu udarcem noge u tijelo. Iznimno napet meč otišao je u produžetak gdje prvi ispravni udarac odlučuje pobjednicu. Bila je to, srećom, Lucija Zaninović – djevojka koja je kimono prvi put odjenula prije trinaest godina, da bi je jučer s tatamija u kuću sportskih velikana, uplakanu i sretnu, na rukama odnio trener Toni Tomas.

“Djevojka s Bača” dnevno trenira između šest i osam sati, što ju je dvaput dovelo do titule europske prvakinje (2010. u Sankt Pererburgi i 2012. u Manchesteru). Uz to marljivo studira na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira, a u rijetkim slobodnim trenucima posve je obična cura koja voli slatkiše, dobre traperice i romantične filmove. Trenutno nema dečka, ali privlače je stasiti crni momci. Osim na film, potencijalni kandidati Luciju mogu odvesti i na koncerte Gibonnija, Olivera i Harija Rončevića, budući da njihovu glazbu rado sluša.

Lucija Zaninović rođena je u peteročlanoj obitelji. Mama Ana profesorica je engleskog jezika, a tata Marinko umirovljeni agronomom – uz Luciju imaju sinove Tomislava, Marina i Ivu te Lucijinu sestru blizanku Anu, koja bi nas već danas, u kategoriji do 57 kilograma, mogla razveseliti novom medaljom.

Linker
27. travanj 2024 09:06