RAJKO DUJMIĆ

Ljubavni jadi glazbenog genija

Nedavno je Rajko Dujmić (54) sam sebe usporedio s bombarderom koji je 10 godina besciljno rulao pistom, a sada je napokon uzletio krcat novim glazbenim idejama i projektima kojima će, baš kao u dobra stara vremena, ponovno zasuti hrvatsku estradu. No, tek što je “glazbeni bombarder” Dujmić uzletio, prizemljio ga je projektil ispaljen iz njegova vlastitog doma: 9. travnja iznenada ga je ostavila supruga Snježana (45), s kojom je u braku proveo punih 19 godina.

– Uzela je svoje stvari, novac i psa. Najviše žalim za psom – grubo je prokomentirao Rajko kad je prijateljima opisivao što ga je snašlo. Iz njega je tada očito progovorio povrijeđeni muški ponos koji je brzo zamijenila nevjerica kad je shvatio da Snježana ovaj put, čini se, misli ozbiljno.

Rajko Dujmić isprva je bijeg svoje žene tumačio tek kao običnu svađu uzrokovanu jednim pogrešno protumačenim telefonskim pozivom, no kako je Snježana ostala ustrajna u svojoj odluci da se ne vraća u bračno gnijezdo, na njemu se sve više počelo primjećivati koliko se teško nosi sa samačkim životom.

Kad je nakon zamiranja Novih fosila Rajko upao u kreativnu i duhovnu krizu, Snježana je bila ta koja mu je držala glavu iznad vode. Cijeli svoj život žrtvovala je brizi oko egocentričnog supruga koji je bio svjestan te žrtve, ali ju je prihvaćao kao nešto što se podrazumijeva. I zahvalio joj je na svoj način, posvetivši joj pjesmu “Dijete sreće”. No Snježanu Dujmić, očito, više ne usrećuje život kakav je vodila u 19 godina braka.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati što je Snježana Dujmić rekla o odlasku od Rajka, što govore njihovi prijatelji te zašto se glazbenik čudno ponašao u showu Zvijezde pjevaju pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 746 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Pročitajte više: SNJEŽANA DUJMIĆ: Ne želim izbrisati lijepa sjećanja RAJKO I SNJEŽANA DUJMIĆ: Rastava koja je sve iznenadila

Linker
29. travanj 2024 20:55