TIHANA HARAPIN ZALEPUGIN

Ljepota ne podnosi manjak pameti

Kakva treba biti idealna misica? – Snažne osobnosti, šarmantna, prekrasnog osmijeha, komunikativna. Mora se ponajprije svidjeti ženama i djeci, pa tek onda muškarcima.

A manekenka? – Visoka, tanka, posebna, energična, ambiciozna, lukava i poslovna.

Kako pronalazite djevojke? – Najsretnija sam kad mi djevojka sama pokuca na vrata. Tada sam sigurna da želi raditi i da će se trud isplatiti – i njoj i meni. Rijetko ih zaustavljam na ulici, a gotovo nikad ne “vrbujem” iz drugih agencija.

Jeste li strogi prema njima? – I stroga i blaga, prema potrebi, situaciji i razlogu. Sve vidim i sve kažem, što katkad nije ugodno, ali funkcionira.

Što im najčešće savjetujete? – Osim uputa kako pravilno hodati i pozirati, savjetujem ih i kako riješiti probleme s roditeljima i dečkom, kako se nositi sa strahovima i tremom, te kao se pravilno hraniti i njegovati kožu.

Jeste li kao manekenka mogli pristojno zaraditi? – U doba moje mladosti u Zagrebu su postojale dvije modne agencije, a tržište je bila cijela Jugoslavija. On zarađenog novca kupila sam auto, svu tehniku za stan, putovala po svijetu i još stavljala na knjižicu. Kamera mi je uvijek bila jača strana pa sam snimila uistinu mnogo TV reklama i kataloga.

Zašto ste se prestali time baviti? – Kad sam shvatila da “iskačem iz paštete”, odlučila sam krenuti u poslove iza scene. Treba znati prepoznati vrijeme za povlačenje, a ja sam to prihvatila normalno i bezbolno.

Od koga ste naslijedili smisao za modu? – Majka je “krivac” što mi je odjeća bitna, uvijek me brižno i pažljivo odijevala. Sjećam se da sam beskrajno dugo stajala na stolcu dok mi je teta Festini, naša krojačica, poravnavala haljinu.

Kakvi ste bili kao djevojčica? – Živjela sam pod “staklenim zvonom”. Roditelji me nigdje nisu puštali i uopće ne razumijem kako sam izrasla u tako samostalnu i jaku osobu.

Čime vas je privukao Saša Zalepugin? – Emotivan je, ima snažnu osobnost, šarmantan je i pouzdan. Tek kasnije sam se uvjerila da je i stolar, električar, vodoinstalater te da sjajno kuha.

Jeste li zbog razlike u godinama dvaput razmislili hoćete li se udati za njega? – Ne, nikad nismo osjetili tu razliku od 20 godina. Kad treba, ja se još malo uozbiljim, a on ne popušta u tome da bude mlad. Čim me upitao hoću li se udati za njega, rekla sam “da” – da se ne predomisli.

Tko je gazda u vašem braku? – Gazda je često naš psić Mini. Tko ima kućnog ljubimca, zna o čemu govorim.

Što je Saša najromantičnije učinio za vas? – Uvijek me iznenadi sitnicama. Zna da sam “slaba” na cvjetić koji ubere kad šeće Mini. Osim toga, nikad ne zaboravi donijeti prve mimoze.

Je li vam žao sto nemate djece i jeste li, možda, razmišljali o posvojenju? – Ne, tako je moralo biti. To je moja odluka i stjecaj životnih okolnosti.

Tipično pitanje na izborima za miss: je li za uspjeh u životu važniji izgled ili pamet? – Glasujem za oboje jer mislim da ljepota ne podnosi manjak pameti. Bilo je toliko lijepih, ali zaboravljenih žena.

Damir Leljak

Linker
27. travanj 2024 17:38