TAJANSTVENA DJEVOJKA

Lionel Messi otkrio sve o svojoj zaručnici

Iako nije modno osviješten kao David Beckham, ili nestašan kao Wayne Rooney, nogometaš Manchester Uniteda kojeg paparazzi u sitnim noćnim satima snimaju sa čašom piva u ruci, niti zgodan kao Vedran Ćorluka koji izaziva uzdahe kad kamera na utakmici pokaže njegovo lice, Argentinac Lionel Messi (23) je nogometaš o kojem se ovih dana najviše govori.

Kad je prošle subote Barcelonu doveo do pobjede u Ligi prvaka, u srazu s Manchester Unitedom, usporedili su ga sa slavnim sunarodnjakom Diegom Maradonom. Prema općem sudu, trenutno je najbolji nogometaš svijeta, no ostao je skroman i šutljiv kao i prije, a tek je nedavno priznao da u njegovu životu, uz nogomet, ima mjesta i za ljubav.

– Zove se Antonella Roccuzzo. Već smo nekoliko godina u vezi i sretni smo – rekao je Messi, koji se s godinu dana starijom odabranicom rijetko pojavljuje u javnosti. Upoznao ju je kao tinejdžer u njihovom rodnom Rosariju, trećem po veličini gradu u Argentini, no među njima tada nije zaiskrilo. Sportaš je poslije bio u vezi s Playboyevom zečicom Lucianom Salazar, također Argentinkom, potom s Macarenom Lemos, španjolskim modelom za donje rublje.

S Antonellom, studenticom nutricionizma i rođakinjom nogometaša Lucasa Scaglie, prohodao je na Božić 2008. u Rosariju, kad je došao u posjet obitelji. Vezan je uz roditelje Celiju i Jorgea, kojima sa skromnim plaćama čistačice i tvorničkog radnika nije bilo lako financirati njegove nogometne početke. No, uloženo im se vratilo jer Messi, koji je na travnjak lokalnog kluba Grandoli stao već s pet godina, sad zarađuje 33 milijuna eura godišnje.

Svojim bogatstvom se ne razmeće: prije četiri godine osnovao je zakladu za pomoć siromašnoj djeci, zbog čega ga je Unicef lani proglasio svojim ambasadorom. A osim nogometnoj vještini, popularnost zahvaljuje i pozitivnom imageu zbog kojeg je, primjerice, njegovu nedavno osnovanu facebook stranicu za sedam sati zatrpalo čak sedam milijuna poruka.

Damir Leljak

Linker
13. svibanj 2024 14:24