90 DANA U ZATVORU

Lindsay Lohan osuđena na zatvor

Holivudska glumica i pjevačica Lindsay Lohan (24) u utorak je osuđena na 90 dana zatvora zbog kršenja uvjetne kazne. Naime, propustila je najmanje devet sastanaka programa za odvikavanje koji joj je naredio sud. Glumica je tijekom osude plakala te se u suzama, obratila sutkinji Marshi Revel kazavši kako zbog pretrpanog poslovnog rasporeda nije ni shvaćala da se ne pridržava odredbi uvjetne kazne.

– Shvaćala sam to ozbiljno, nisam očekivala posebni tretman. Znam da to nije šala, to je moj život i moj posao, nešto za što se trudim cijeli svoj život. Trudila sam se dati sve od sebe, ali ovo navlačenje već jako dugo traje. Ne želim da mislite kako ne poštujem vas ili vaše odredbe. Zaista sam smatrala da radim sve što trebam, i to mislim cijelim svojim srcem. – kazala je uplakana Lohan.

– Nisam mogla biti jasnija oko svojih odredbi. Nema isprika. – bila je nepokolebljiva sutkinja.

Naime, glumica se 26. svibnja 2007. zabila autom u živicu – u autu je pronađena “upotrebljiva” količina kokaina, a Lohan je privedena zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Zatim je, niti dva mjeseca kanije, 24. srpnja, ponovno zaustavljena zbog sumnje o vožnji u alkoholiziranom stanju – u krvi je imala nedopuštnu razinu alkohola te joj je u džepu ponovno pronađen kokain. Optužena je za posjedovanje kokaina i vožnju po utjecajem alkohola.

Nakon što je odradila 84 minute zatvora, Lohan je preostalo još 3 godine uvjetne kazne, koja je uključivala program za odvikavanje. U listopadu je uvjetna kazna produljena za jednu godinu zbog propuštanja sastanaka grupe za odvikavanje.

Zatvorsku kaznu – 30 dana za prvu vožnju pod utjecajem alkohola, 30 za drugu i 30 za nepažljivu vožnju – glumica će početi odrađivati 20. srpnja, a glasnogovornik losanđeleskog šerifovog ureda, Steve Whitmore, rekao je kako će, radi svačije sigurnosti, Lohan biti odvojena od ostatka zatvorenica.

Kazao je i kako je za očekivati da će mlada prijestupnica u zatvoru provesti oko 25 posto dana na koje je osuđena jer su zatvori pretrpani, a prekršaji koje je ona počinila nisu bili nasilni. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, Lohan je dužna prijaviti se u kliniku za odvikavanje gdje kao mora provesti 90 dana.

Linker
17. travanj 2024 18:44