PRAVDA ZA KRALJA

Liječnik Michaela Jacksona kriv za ubojstvo iz nehaja

Deset sati vijećanja trebalo je poroti sastavljenoj od dvanaest žena i muškaraca da sucu Michaelu E. Pastoru preda presudu u slučaju “Narod Kalifornije protiv doktora Conrada Murraya” (58), liječnika Michaela Jacksona, koji je kobnog 25. lipnja 2009. kralju popa dao dozu propofola koja se pokazala smrtonosnom. Propofol je Jackson redovito uzimao zbog nesanice, pa je obrana u završnici suđenja nastojala dokazati da ga je Jackson sam uzeo, pomiješavši ga s drugim lijekovima i tako izazvavši vlastitu smrt.

Porota nije prihvatila takvo tumačenje, već je Murraya proglasila krivim za ubojstvo iz nehaja, a sudac je u završnom govoru istaknuo kako je Murray svijet lišio genija, a Jacksonovu djecu oca. Presudu je kratkim “Da!” popratila Jacksonova sestra La Toya, dok je majka Katherine smogla snage samo obrisati suze. Michaelovi obožavatelji u sudnici i izvan nje u svom su oduševljenju bili mnogo glasniji.

Nakon šest tjedana suđenja i mnogo dulje pompe uoči njega, završena je time drama oko smrti jednog od najvećih pjevača i zabavljača popularne glazbe, čiji je prerani odlazak šokirao mnoge. Ne zna se još jedino veličina kazne za doktora Murraya, koji je iz sudnice prepraćen u lisicama.

Linker
23. travanj 2024 17:14