promo
SVJETSKA INICIJATIVA

Liam Neeson: Zaustavimo nasilje nad djecom

– Samo zato što ne možete vidjeti nasilje nad djecom, ne znači da ono ne postoji – govori glumac i UNICEF-ov ambasador dobre volje u potresnom videu snimljenom za kampanju Zaustavimo nasilje nad djecom.

Inicijativa je objavljena uz dojmljiv video spot i naraciju Liama Neesona, koji je gledatelje poveo kroz niz scena u kojima se prikazuje nevidljivo nasilje.

– Ovo je 15-godišnjakinja koja doživljava grupno silovanje – govori on, dok kamera prikazuje napušteno zemljište -Ovaj učitelj tuče dječaka jer je bio drzak tijekom nastave, dok ostatak razreda gleda. Učinimo nevidljivo vidljivim. Pomozite nam suzbiti nasilje nad djecom. Pridružite nam se. Neka se čuje i vaš glas – poručuje Neeson.

Pema podacima WHO-a (Svjetske zdravstvene organizacije), otprilike 150 milijuna djevojčica i 73 milijuna dječaka mlađih od 18 godina pretrpjeli su seksualno nasilje i iskorištavanje, a izvješće Međunarodne organizacije rada iz 2005. procjenjuje da su 1,2 milijuna djece žrtve trgovanja ljudima svake godine. U Hrvatskoj još uvijek postoji visoka tolerancija na roditeljsko nasilje u odgoju djece, unatoč tome što je ono zabranjeno još prije 14 godina.

http://youtu.be/U58LRYoLzFk

Linker
26. travanj 2024 19:23