LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 21: Noomi Rapace attends the Mulberry LFW Autumn/Winter 2016 Show at The Guildhall on February 21, 2016 in London, England. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Mulberry)
 Getty
STILSKI LOV U DIVLJINI

LEOPARD, ZMIJA, ŽIRAFA Zov divljine na majicama, torbama i cipelama

Šare leoparda, tigra i pitona ukrasile su odjeću i detalje te tako klasičnim odjevnim kombinacijama dale luksuzni dojam.

Da najpoželjniji komad iz njegove nove kolekcije nije klasični baloner nego ogrtač s leopardovim uzorkom (inače prikazan u sklopu muške kolekcije), pomalo je iznenadilo Christiana Baileya, kreativnog direktora kuće Burberry. A svjetske trendseterice hrabro nose taj komad i u dnevnim i u večernjim prigodama: holivudska glumica Noomi Rapace spaja ga s bijelom košuljom i crnim kožnatim hlačama, a ruska poduzetnica Miroslava Duma s trapericama – važno je samo da mu je kroj minimalistički. No i druge divlje zvijeri našle su mjesto u aktualnim kolekcijama.

Getty

FOTO: Getty

Miuccia Prada, kreativna direktorica kuće Miu Miu, već nekoliko sezona pokazuje kako u dnevni imidž uklopiti uzorak pitonove kože. I to u jarkožutim, zelenim i plavim nijansama. Ključ uspjeha je – posve neočekivano – u kombiniranju s drugim dojmljivim motivima. Široke pruge i šareno cvijeće kao da poništavaju njegovu ‘divlju narav’ pa je konačni dojam šarmantna igra uzoraka. Ortodoksne klasičarke, pak, leopard kaput ili zmijsku suknju uskladit će s bazičnim komadima – dolčevitama i pamučnim majicama u jednoj od boja uzorka – a oni s manjkom hrabrosti mogu izabrati ‘životinjsku’ torbu ili cipele.

Napisala Anela Martinović; Odabrala Ivana Pavić; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
16. travanj 2024 21:34