Ines Stipetić
ALBUM ZA MILJENICU

Leonora Surian: Najsretnija sam kad mi se Elena nasmije

Moram priznati da sam u trudnoći najviše strahovala od besanih noći koje slijede nakon rođenja djeteta, no moje su brige bile neopravdane. Imam najbolju bebu na svijetu, koja spava cijelu noć, od deset navečer do deset ujutro.

U to vrijeme samo dvaput, u polusnu, traži jesti, a ja je tada nahranim i nastavim spavati – govori riječka glumica i pjevačica Leonora Surian (35), koja s četveromjesečnom kćerkicom Elenom boravi u Baški na otoku Krku, držeći fige da ih tijekom rujna posluži lijepo vrijeme. Jer ljetos i nisu previše uživale – ili je bilo prevruće, ili je puhala bura, pa baš nije bilo prilika za ugodne šetnje uz more.

Zvijezda mjuzikala “Jalta, Jalta” i “Guslač na krovu” još u trudnoći je počela pjevušiti uspavanke za djecu, a onda je odlučila snimiti CD. Za album, koji će uskoro biti objavljen, odabrala je djela Mozarta i Brahmsa, ali i pučke pjesme iz hrvatske, talijanske i španjolske tradicije, i snimila ih uz pratnju harfistice Vlaste Hribar.

– Mislim da je to idealan spoj: sneni zvuk harfe i moj nježan, topao glas. Pripremajući CD s uspavankama imala sam osjećaj da se povezujem sa svojom bebom i da se pripreman za njezin dolazak na svijet – kaže Leonora Surian, kojoj je vlastito djetinjstvo bilo inspiracija za ovaj album. I danas, naime, pamti emocije koje su u njoj izazivale predivne pjesme uz koje ju je uspavljivala mama, pijanistica i slikarica Leonida Surian. Iako bi se očekivalo da svojoj mezimici pjevuši tata, operni pjevač Giorgio Surian, on je u to doba gradio karijeru u milanskoj Scali. No, ono što je propustio s kćeri, slavni bas-bariton danas nadoknađuje s unukom: ne samo da joj pjeva, nego je rado i čuva. I u tome se nadmeće s Eleninim tatom Borisom, s kojim je Leonora dvije godine u sretnoj vezi.

– Boris je predivan tata i ništa mu nije teško. To mi je jako važno jer se uskoro vraćam na posao, a on će preuzeti brigu o maloj dok sam ja u kazalištu. Znam da će sve biti dobro, ali ja ću tih nekoliko sati silno patiti za svojom malom ljubavi. Jer ništa mi nije važnije od nje. Niti jedan profesionalni uspjeh niti aplauz publike ne da se usporediti sa srećom koju osjetim kada mi se kći nasmije.

Ines Stipetić

Linker
19. travanj 2024 10:25