INTERVJU ZA GLAM

Leona Paraminski: Od muškarca očekujem da me mazi, pazi i voli

­Možda na fotografijama, filmu i­ televiziji izgleda seksi, glamurozno i pomalo opasno, no u stvarnom životu Leona Paraminski je poput zaigrane djevojčice. Osim plave kose i očiju te rumenih obraza, mladolikom izgledu 32-godišnje glumice pridonose i njezine karakterne osobine – vesela je­, uvijek nasmijana, govori glasno i brzo te pritom žustro gestikulira, a svako toliko joj se u tom temperamentnom nastupu potkrade i pokoja psovka. Tako bučnu prije ju čuješ nego je vidiš – dok razgovara mobitelom i vozi se na biciklu.

Članica ansambla varaždinskog HNK i pedalirajući dog­ovara nove poslove, od kojih je najvažniji ovog ljeta i jeseni dramski serijal “Loza”. U tom projektu, jednom od glavnih aduta HTV-ove jesenske sheme, Leona glumi grafičku dizajnericu Maju, koja se zbog ljubavi iz Zagreba seli na otok.

Leona Paraminski, koja se proslavila filmovima “Prezimiti u Riju” i “Ispod crte”, također se zbog tog snimanja preselila na otok Zlarin, no to ju je privremeno razdvojilo od njezine ljubavi, 29-godišnjeg inženjera elektrotehnike Tina Komljenovića . Dvogodišnju vezu mladi je par ljetos okrunio zarukama, i to tijekom filmskog festivala u Sarajevu. Osim Tina, drugi važan muškarac u Leoninom životu je redatelj Dalibor Matanić , s kojim surađuje već deset godina i kojemu je postala svojevrsna muza te jamstvo za uspjeh filma. Lani je, primjerice, za glavnu ulogu u njegovom “Tulumu” osvojila tri međunarodne nagrade – na festivalima u Nici, Vernonu i u Toskani. A i ljetos je na festivalu u Sarajevu nagrađen njegov kratki film “Mezanin”.

Svojedobno ste izjavili da zbog straha od samoće i traume zbog razvoda svojih roditelja skačete iz jedne veze u drugu. Osjećate li se napokon sigurno uz Tina? – Da. U tridesetima sam pronašla mir i točno znam što želim. Tina poznajem od svoje sedamnaeste godine, kad sam kod njegovih roditelja išla na tečaj meditacije. Uvijek mi je bio simpatičan, a prije dvije i pol godine počeli smo se intenzivnije družiti i zaljubili se. Vrlo smo slični: vedri, otvoreni, veseli, društveni, volimo dobro jesti i popiti čašu finog vina… Najvažnije je da se dobro razumijemo, a to je zbog toga što o svemu razgovaramo. Kod nas nema povišenih tonova, ako imamo problem, ili ako se netko ljuti, o tome se razgovara.

Što očekujete od muškarca s kojim dijelite život? – Sve – da me mazi, pazi, voli i štiti… Zaljubim se u nekoga kakav je i volim to što je, ne želim ga mijenjati, jer mi je bitno da je sretan i svoj.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju s Leonom Paraminski, ali i atraktivni fotoeditorijal, pronađite u novom broju magazina GloriaGLAM ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
04. prosinac 2022 14:32