STILSKI RAZGOVORI

Leona Paraminski: Moj modni spas u zadnji čas

PRVI SVEČANI IZLAZAK – Na maturalnoj večeri u Vrbovcu odjenula sam prekrasnu smeđu haljinu s ornamentićima. Bila je duga do poda, imala je deblje naramenice, a kupila sam je u jednom zagrebačkom butiku. Tada sam prvi put obula i bež cipelice s potpeticom. Imala sam raspuštenu kosu, a s make-upom sam pretjerala: puder mi je bio presvijetao, tako da sam s jako našminkanim očima i svijetlim ružem na usnicama izgledala “mrtvački”.

MOJ IZBOR ZA SVEČANE PRIGODE – Uvijek je to klasika – mala crna haljina, koja je ujedno spas u zadnji čas. Imam ih čak petnaestak u ormaru, nekoliko Max Mara, jednu Dolce&Gabanna, a dosta ih je sašila moja pomajka Mirjana Paraminski.

NAJVIŠE POZORNOSTI IZAZVALA SAM… – U svilenoj ljubičasto-crveno-crnoj haljini A kroja kreatorice Aleksandre Dojčinović , koju sam nosila na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta.

ŠLJOKICE ILI SVILA? – Klasičarka sam pa prednost dajem svili u svečanim prigodama, a pamuk volim za dnevne haljine.

ČIPKA – U mom ormaru visi nekoliko haljina od čipke, među njima i moja najdraža, Max Azria u boji šampanjca, koju sam kupila prije dvije godine u Parizu. Još je nisam odjenula jer čeka neku posebnu priliku.

ISPOD ČIPKE NOSIM… – Nešto u skladu s haljinom – ili čipkasto rublje, ili od finog pamuka. Može biti u boji kože, crno ili bijelo.

FRIZURA ZA SVEČANE PRIGODE – Čista, raspuštena i blago valovita kosa. Punđe nosim isključivo u svečanim prilikama, a da bi bila postojana, treba mi mnogo laka i dobar frizer – sama tako nešto ne bih znala složiti.

SVEČANI MAKE-UP – Volim istaknuti oči, najčešće smokey eyes tehnikom, staviti malo rumenila i ruž u boji mesa (ne volim crveni, jer nosim aparatić za zube, koji ga “pojede”).

NAJDRAŽI MIRIS – Volim puderaste i sofisticirane esencije. Godinama sam koristila Guerlainove parfeme, a trenutačno mi je broj jedan – Prada.

NAKIT – Obavezno naušnice i narukvice: obožavam srebro i filigranski rad, a polako se navikavam na žuto zlato jer mi je dosta takvog nakita darovala mama.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o stilu Leone Paraminski pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.887) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
19. travanj 2024 01:27