FILMSKA NAGRADA

Leon Lučev: Preplavila me mješavina ponosa i ljepote

S američkog “zimovanja” Leon Lučev vratio se sretan i ponosan. Naime, u snijegom prekrivenom Park Cityju, s redateljem Srdanom Golubovićem i ostatkom ekipe, 42-godišnji glumac predstavio je na filmskom festivalu Sundance film “Krugovi”, koji je osvojio nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma.

Jeste li očekivali nagradu? – Očekivanja uvijek postoje i to je normalno. Međutim, da bi film dobio nagradu, dosta toga se mora poklopiti. U prvom redu da je film izvrstan, da komunicira s publikom te da je žiri senzibilan za takvu filmsku naraciju, temu i emotivnost. Najljepši osjećaj koji sam doživio ipak je bio za vrijeme gledanja filma. Kada na premijeri shvatiš da si dio iznimne filmske kreacije, obuzme te mješavina ponosa i ljepote.

Kako vas se dojmio filmski festival Sundance? – Puno je ležerniji, ali s istom dozom profesionalnosti kao i europski festivali na kojima sam sudjelovao.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćeni intervju s Leonom Lučevom. U tiskanom izdanju Glorije (br. 943) pronađite ostatak ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 08:04