U RALJAMA ŠVICARACA

Lana Klingor: Radim sve samo da platim kredit

– Uzela sam kredit u švicarcima jer je tada bio povoljan, a tečaj stabilan. Početna mjesečna rata mog kredita iznosila je oko 4500 kuna, no vrlo brzo je narasla na 5500 kuna. Danas iznosi oko 6100 kuna mjesečno – prepričava Lana Klingor . Samohrana majka prije nekoliko je godina uzela kredit od oko 117.000 eura kako bi kupila stan od šezedesetak kvadrata u zagrebačkom naselju Lanište.

– Bila sam trudna. Nisam htjela da mi stanodavac jednog dana dođe i kaže ‘izađi iz stana’. Htjela sam svoj dom – objašnjava pjevačica, koja je upravo zbog tog kredita, kaže, počela raditi poslove o kojima prije nije ni razmišljala.

– Prijatelji me katkad bockaju zbog toga, ali to je jedini način da otplatim kredit – ističe. Unatoč dodatnim poslovima, priznaje da je zbog poludjelog švicarca bila prisiljena raditi rezove u osobnom budžetu.

– Nisam osoba koja kupuje skupu odjeću. Odijevam se u Zari i H&M-u jer imaju pristupačne cijene, no činjenica je da si više ne mogu priuštiti stvari koje sam prije mogla – kaže Lana.

U sličnoj su situaciji HTV-ovi novinari Aleksandar Stanković i Ana Jelinić – njihova iskustva s kreditima u švicarcima pročitajte na portalu Jutarnjeg lista .

Linker
25. travanj 2024 03:21