Privatni album
MISIJA ŽIVOTA

Lana Jurčević: U afričkom sirotištu pronašla sam sebe

Godinama sam sanjala o tome da odem negdje daleko, gdje ću pomagati djeci, a prošli travanj ta mi se želja napokon i ostvarila, piše Lana Jurčević koja je samo za Gloriju opisala nezaboravno iskustvo volontiranja u sirotištu u Africi. Provela sam mjesec dana kao volonterka u sirotištu Mali dom u kenijskom selu Subukia i bilo je to najljepših mjesec dana u mom životu. Na mjestu gdje nema ni vode ni struje, gdje sam se tuširala kišnicom, prala podove i sjeckala povrće u kuhinji te se po cijele dane igrala sa siročadi, pronašla sam sebe.

Jer u toj divljini možeš biti jedino ono što jesi i što više daješ drugima, osjećaš se bliže sebi. O svim divnim i neobičnim iskustvima koja sam tamo doživjela dugo nisam htjela javno govoriti. Bilo je to nešto za mene vrlo intimno, o čemu sam pričala samo bliskim prijateljima. Razlog zbog kojeg to sada činim je akcija donacija prijateljstva Friend with Small Home, koja je pokrenuta putem Facebook stranice Mali dom: svatko tko donira 25 kuna, dobit će na dar pletenu afričku narukvicu, a prikupljeni novac is koristit će se za kupnju lijekova protiv malarije, dječjih gumenih čizmica, školskog pribora i hrane te za obnovu škole. Toplo se nadam da će moja priča potaknuti ljude da otvore srca i pomognu toj djeci.

Pročitali ste skraćeni tekst Lane Jurčević o njezinoj misiji u Africi – sve njezine dojmove te kako se snašla u sirotištu radeći s djecom tužnih životnih priča potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 980).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
30. studeni 2022 01:24