MTV EMA

Lady Gaga trijumfirala na koljenima

Iako je po svoju posljednju, od četiri dobivene, MTV EMA nagradu došla pužući na koljenima, Lady Gaga ne može se požaliti da je loša prošla na dodjeli Europskih glazbenih nagrada u Belfastu. Američka pjevačica trijumfirala je u svim najvažnijim kategorijama, pa je tako doma odnijela kipiće za najbolje obožavatelje, pjevačicu, pjesmu i spot.

– Ne možete vjerovati koliko mi ovo znači. Pogotovo što sam nagrade dobila za pjesmu “Born This Way”, koja je najznačajnija pjesma koju sam napisala u karijeri – poručila je Lady Gaga pred desetak tisuća posjetitelja u Odyssey areni u Belfastu, ali i višemilijunskim auditorijem koji je dodjelu pratio uživo putem televizijskog prijenosa.

Uz kontroverznu pjevačicu, koja je i ovaj put oduševljavala svojim kreacijama, razloge za sreću imao je i tinejdžerski idol Justin Bieber , osvojivši nagrade za najboljeg muškog i pop izvođača. No, 17-godišnji kanadski tinejdžer vjerojatno je bio još sretniji što je u Belfastu uspio izbjeći novinare i odgovaranje na pitanje je li doista 19-godišnjoj Amerikanki napravio dijete.

Ako je suditi po ponašanju njegove djevojke Selene Gomez , to nije istina, jer držeći se za ruke večer prije dodjele nagrada, slavni par je pokazao da njihova ljubav nije uzdrmana optužbama za očinstvo.

Inače, glumica i pjevačica Selena Gomez je i vodila dodjelu nagrada, no osim par kratkih najava nije dobila puno materijala da pokaže da može zasjati i u toj ulozi. Zato će njezin nastup uglavnom ostati zapamćen po brojnim kreacijama koje je promijenila tijekom showa.

Zanimljiv trenutak dodjele je bio i kada se na pozornici pojavila prezenterica Hayden Panettiere. U trenutku kad je počela svoju najavu, do nje je dotrčao goli muškarac, no kako zaštitari nisu reagirali, već su ga pustili da priča s glumicom. očito je i taj “skandal” bio brižljivo planirani dio showa.

Samu dodjelu je otvorio Chris Martin i njegov Coldplay, koji su odsvirali hit “Every Teardrop is A Waterfall”, a na pozornici su se još izmijenili i Bruno Mars, Lady Gaga, Justin Bieber, Jessie J, David Guetta, Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol

Čast da zatvori show pripala je slavnoj grupi Queen, ovogodišnjim dobitnicima nagrade za životno djelo, a s njima je na pozornici stare hitove umjesto pokojnog Freddieja Mercurya otpjevao Adam Lambert.

MTV EMA nagrade:

Alternativni izvođač Thirty Seconds to Mars

Najbolji obožavatelji Lady Gaga

Koncertni izvođač Katy Perry

Najbolja pjevačica Lady Gaga

Rock izvođač Linkin Park

Najbolji pjevač Justin Bieber

Hip hop izvođač Eminem

Inovativni izvođač Bruno Mars

Novi izvođač Bruno Mars

Pop izvođač Justin Bieber

Best World Stage Thirty Seconds to Mars

Najbolja pjesma Lady Gaga ‘Born This Way’

Svjetski izvođač BIGBANG

Najbolji video Lady Gaga ‘Born This Way’

Linker
19. travanj 2024 09:54