PISTA USPJEHA

Kristina Šalinović i Damir Doma osvojili pariške piste

Početkom listopada u Parizu je nemoguće naći sobu u hotelu, slobodan stol u restoranu ili zaustaviti taksi na ulici: u gradu se istodobno održavaju sajam automobila i Tjedan mode pa sve vrvi od manekenki, dizajnera, novinara, trgovaca i marketinških stručnjaka.

Nakon komercijalnih kolekcija prikazanih u New Yorku, avangardnih u Londonu i seksepilnih u Milanu, Pariz je definirao trendove za iduće proljeće i ljeto. Nosit će se slojevite ženstvene kreacije, kratke haljinice, jarke boje poput ružičaste, narančaste i žute, mnogo čipke te kožnate jakne s patentnim zatvaračima.

Među manekenkama koje su pokazale nove kreacije bila je i naša Kristina Šalinović koja je nosila revije Vivienne Westwood Gold Label i Emanuel Ungaro. – Volim otkačene modele. Kad bih mogla birati, najradije bih na pisti nosila kreacije Jeana Paula Gaultiera i Vivienne Westwood. I eto, želja da nosim modele slavne Britanke mi se ispunila! Prvi put prije dva tjedna u Londonu, a sad sam nosila i njenu luksuzniju liniju u Parizu – izjavila je manekenka iz Makarske, koja je tri dana poslije zablistala i u kreacijama modne kuće Emanuel Ungaro. Za njih je prvi put dizajnirao britanski kreator Giles Deacon.

Još prošle srijede, na samom početku pariškog modnog tjedna, svoju drugu žensku kolekciju prezentirao je Damir Doma, kreator hrvatskih korijena. Iako su njegov zaštitni znak zagasite pješčane boje, ovaj put sve je “začinio” jarkožutom. Poigrao se prozirnim tkaninama i zanimljivim prorezima na leđima kratkih jaknica, unijevši u novu kolekciju mnogo više seksepila nego prije, a manekenke su čak imale i žuti make-up.

Helena Štahan

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o revijama pariškog tjedna mode pročitajte u novom broju Glorije (br. 822), koji je na kioscima od četvrtka, 7. listopada.

Linker
27. travanj 2024 07:20