TURSKA AVANTURA

Kristina Krepela: Kako sam osvojila Huremin teritorij

I dok su Hrvate, ili barem Hrvatice, sasvim pokorile intrige s dvora “Sulejmana Veličanstvenog”, Turci se u filmu “Mahmut i Meryem” dive našoj Kristini Krepeli (33). A redatelj Mehmet Ada Öztekin, koji potpisuje i režiju serijala “Nebo i zemlja”, zagrebačkoj glumici dao je važan zadatak – zaokupiti misli princa nasljednika i udaljiti ga od kćeri siromašnog kršćanskog svećenika kojom se naumio oženiti. U tome joj svesrdno pomaže čarobnica, koju tumači Tomris Incer, našim TV gledateljima poznata kao Nadida, Šeherezadina svekrva u “1001 noći”, dok princa glumi Aras Bulut Iynemli, ujedno Mete iz sapunice “Kako vrijeme prolazi”.

Glumicu koja je 2004. u Istri snimala film “Žena mušketir” s Gérardom Depardieuom, Michaelom Yorkom i Nastassjom Kinski, a 2007. je u New Yorku prošetala crvenim tepihom pod ruku s Richardom Gereom, partnerom u filmu “Lov u Bosni”, sasvim su osvojili raskošni kostimi, predivne lokacije na kojima se snimala ta srednjovjekovna ljubavna bajka, težak ali melodičan jezik koji je morala svladati i nadasve topla dobrodošlica turskih kolega.

– Moja turska avantura počela je lani, kad je s mojom menadžericom za međunarodno tržište iz Sarajeva kontaktirao casting menadžer za film “Crossroad”. Kako je riječ o koprodukciji, redatelj Faysal Soysal tražio je glumicu koja govori engleski i francuski, a nije joj stran ni bosanski izgovor. Pozvali su me, otišla sam na audiciju i na kraju dobila glavnu ulogu u toj psihološki teškoj priči o potrazi za nestalima u Bosni i Hercegovini. Na tom filmu scenograf i kostimograf bio je Baran Uğurlu. Još dok smo snimali “Crossroad”, najprije u Batmanu u Turskoj, a potom u Sarajevu i Mostaru, pričao mi je kako već dvije godine radi kostime za novi film i kako mene vidi u njemu pa me preporučio producentima filma i redatelju Mehmetu Adi Öztekinu, koji potpisuje i TV serijal “Nebo i zemlja”, koji se odnedavno prikazuje na RTL-u. Poslali su mi scenarij na engleskom i od mene tražili da snimim audiciju te dva tjedna poslije mojoj agentici u Londonu i meni javili da sam dobila ulogu – govori glumica.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćeni tekst – sve o tome kako je snimala u Turskoj, kako se nosila s jezikom, slagala s ekipom i osjećala u slojevitim haljinama od čiste svile potražite u tiskanom izdanju Glorije. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
22. travanj 2024 20:03