65. CANNES

Kristen Stewart privukla pažnju scenama seksa

Kristen Stewart rješava se imidža tinejdžerske zvijezde i u tome nije nimalo sramežljiva. Glumica, koja je postala svjetski poznata ulogom Belle Swan u serijalu „Sumrak saga“, na 65. filmskom festivalu u Cannesu predstavila je svoj novi film „Na cesti“, prvu adaptaciju kultnog romana Jacka Kerouaca iz 1957. godine. Film je režirao brazilski redatelj Walter Salles, a Stewart glumi 16-godišnju Maryloue, lik stvoren po seksualno avanturističkoj prvoj supruzi Kerouacovog prijatelja Neala Cassadya, te se pojavljuje u nekoliko seksualno eksplicitnih scena. U jednoj od njih sjedi gola u autu između dvojice glavnih glumaca, Sama Reileyja i Garretta Hedlunda, obojici istovremeno ručno pružajući zadovoljstvo.

– To su scene koje sam željela snimiti. Obožavam izazove, obožavam kada plašim samu sebe – kazala je 22-godišnja Kristen Stewart novinarima na press konferenciji te je dodala kako je ovu ulogu dobila još prije šest godina, kada je bila vršnjakinja Maryloue.

– Iskreno, bila sam puno mlađa i neiskusnija 16-godišnjakinja od nje, pa mi je pomalo drago što su se pripreme za snimanje odužile te sam imala vremena malo ostarjeti i skupiti iskustvo. I doista volim njezin lik. Ona nije buntovnica, jednostavno je svoja. I samo želi biti potpuno ljudsko biće – objasnila je Stewart, koja će ove godine u Cannesu u utrci za Zlatnu palmu konkurencija biti dečko Robert Pattinson . Naime, vampir iz „Sumrak sage“ također ima film u glavnom programu i to „Cosmopolis“ Davida Cronenberga.

Linker
16. travanj 2024 21:35