SIPA/EPH
LINIJA ZA NJEGU KOŽE

Krema koju možete mazati na lice - ali i na kruh!

Hollywoodska glumica jedan je od najvećih zagovaratelja zdravog načina života među slavnima. Osnivačica lifestyle portala Goop obožava kuhati, a svoje je omiljene recepte okupila u nekoliko kuharica zdrave hrane. Osim na tanjuru, Gwyneth Paltrow zdrave sastojke želi i na svojem licu pa je tako, nezadovoljna ponudom luksuzne kozmetike na tržištu, odlučila kreirati liniju proizvoda za njegu kože baš po svojem guštu.

Gwyneth Paltrow (43) udružila je snage s Juice Beauty, kalifornijskom kompanijom koja proizvodi organsku kozmetiku te uz pomoć njihovih stručnjaka osmislila recepture za kreme, losione i ulja za njegu kože lica. Kako sastojci kozmetičkih proizvoda zapravo utječu na naš organizam – pogotovo oni ‘diskutabilni’ – nešto je što ju je oduvijek zanimalo, otkrila je u intervjuu za portal Refinery29.

Zašto ste se upustili u kreiranje vlastite linije kozmetičkih proizvoda?

– Njega kože vrlo mi je važna. Liniju sam kreirala za ljude poput mene, one koji traže stvarno djelotvorne proizvode. Nisam bila zadovoljna dostupnom organskom kozmetikom i zaključila sam kako mora postojati način da se stvore stvarno dobri, prirodni proizvodi koji su učinkoviti.

Što ste naučili o njezi kože tijekom stvaranja linije?

– Stvarno nisam znala ništa. Najvažnija stvar koju sam naučila, a koja me ujedno i šokirala, jest koliko proizvodi koje sam koristila cijelog života sadrže kemikalija, kancerogenih tvari i plastike. Krenula sam s idejom čiste, zdrave kozmetike i što sam više učila to sam bila predanija izradi stvarno prirodnih proizvoda.

Kako ste odlučili kakvu liniju želite?

Stvaranju kozmetike pristupila sam s pozicije korisnika. Željela sam nešto što će smanjiti vidljivost bora, što će pridonijeti sjaju kože, a da su sastojci organski. S tim na umu ušla sam u istraživanje i razvoj nove organske linije.

Koliko je njezina kozmetika prirodna i zdrava, slavna glumica demonstrirala je u Tonight Showu gdje je zajedno s voditeljem Jimmyjem Fallonom degustirala kremu zajedno s prženim krumpirićima.

Linker
24. travanj 2024 06:53