STIL & LJEPOTA: ZRINKA KUŠEVIĆ

Kratkotrajne tetovaže

Napisala Jasmina Rodić Snimio Boris Štajduhar Make-up Marija Butković Stilist Mladen Radovniković Tetovaže Kruno Matijević, Studio Bioline Frizura Snježana Topolušić

Osim riječima i odjećom, stav se može izraziti i tetovažom. Dok se neki odlučuju za trajne crteže na koži, neodlučni biraju kratkotrajne, koji se lijepe na kožu ili se zračnim kistom crtaju prirodnim bojama. Takvi izblijede i nestanu nakon dva-tri dana. Zagrebačka glumica Zrinka Kušević (29), koja u sapunici ‘Obični ljudi’ glumi doktoricu Hanu Hrvatin, odavno se odlučila na to da jedan dio svog tijela ukrasi nekim motivom, no kako ga još nije odabrala, zasad svoj imidž upotpunjuje kratkotrajnim tetovažama.

– Moj dečko Damir želio mi je za prošli rođendan darovati tetoviranje, ali se nikako nisam mogla odlučiti za motiv, niti sam bila sigurna gdje ga staviti. Ipak je to nešto što ću morati dugo gledati – otkriva glumica, dodajući kako je leptiri, dupini i kineska slova, koji su inače među najtraženijim crtežima kad su tetovaže u pitanju, nimalo ne privlače. Ona, naime, želi nešto što će svima ostalima biti apstraktno, ali njoj veoma konkretno.

– Kratkotrajne tetovaže isprobala sam na različitim mjestima na tijelu, a najviše mi se sviđa kad su na nozi. Čini mi se da ću, kad se napokon ohrabrim, tetovirati preklop lista i bedra – kaže glumica. Ukrašavanje tijela crtežom treba tretirati kao i profesionalni make-up: nećemo ga nanositi svaki dan, nego u posebnim prigodama (osobito je popularan među mladima, kad se pripremaju za maturalne zabave). Uz intenzivan make-up, kao iz osamdesetih, koji je ponovno moderan, odlično pristaju tetovaže u jarkim bojama – tirkiznoj, ljubičastoj ili zelenoj.

– Volim se igrati sa šminkom, spajati nespojive boje, najdraže su mi intenzivne nijanse, zbog čega mi i odgovara taj stil iz osamdesetih – kaže glumica. Tatoo se tako može uskladiti s bojom sjenila za oči ili ružem te dodatno istaknuti shimmerom. Sam postupak traje kratko: zahvaljujući šabloni i zračnom kistu, u samo nekoliko minuta se na glumičino rame ‘popela’ crna mačka, koju može ‘potjerati’ već pri prvom tuširanju. Oni koji žele kratkotrajnu tetovažu očuvati dulje od 24 sata, moraju paziti da pri tuširanju ne trljaju mjesto na kojem se ona nalazi. Uz dovoljno pažnje, crtež se može očuvati i do pet dana.

Linker
23. travanj 2024 05:13