Sipa/Cropix
KRATKO I SLATKO

Kratka kosa je u modi

Duga zlaćana kosa danas više nije ultimativni simbol ženstvenosti. Većina se slaže da nekim ženama kratka kosa bolje pristaje, a lijepo lice čini još izražajnijim i posebnijim.

Najbolji su primjer holivudske zvijezde poput Jennifer Lawrence, Michelle Williams, Halle Berry, Charlize Thero n, Miley Cyrus i Anne Hathaway kojima su kratke frizure već postale zaštitni znak.

Pixie

Kratko podrezanu na zatiljku, s dužim pramenovima sprijeda i šiškama promovirala je 1950. glumica Audrey Hepburn, a potom šezdesetih Mia Farrow i Twiggy. Dugo je bila nezanimljiva, no kad se s ovom frizurom pojavila glavna glumica filmova Igre gladi Jennifer Lawrence, ponovno je postala hit. Jedini uvjet su pravilne crte lice.

Foto: Sipa/Cropix

Izbrijano

Nakon što se na snimanju filma O za osvetu ošišala na nulericu, Natalie Portman je izgledala fantastično, što je mnoge dame ohrabrilo da posegnu za brijaćim aparatom. Ipak, kosa je simbol ženstvenosti pa su frizeri smjelijima počeli predlagati da obriju samo jednu stranu. Iako ova frizura nije revolucionarna, poručuje da je njezina vlasnica drugačija, slobodnija, otkačenija.

Foto: Sipa/Cropix

Simetrično

Nekad nezamisliva na ženskoj glavi, muška frizura s naglašenim zaliscima, kratkim šiškama ili izbrijana sa strane sedamdesetih godina postaje hit među buntovnim djevojkama, a uskoro se seli i na modne piste.

Foto: Sipa/Cropix

U stranu

Spoj bob frizure i linije kad je kosa izrasla nakon što je na jednoj strani glave bila izbrijana, izbor je žena željnih promjena. Dugački se pramenovi mogu obojiti dip dye tehnikom, uviti figarom, natapirati, nositi opušteni ili uzdignuti gelom.

Foto: Sipa/Cropix

Linker
19. travanj 2024 10:29