GEORGE MICHAEL

Kontrolira snimanje filma o grupi Wham!

Engleski pjevač George Michael možda će zabraniti film o svojoj bivšoj pop-grupi Wham! koju je 1981. osnovao zajedno s pjevačem i gitaristom Andrewom Ridgeleyom.

Bivši menadžer grupe, 69-godišnji Simon Napier-Bell, u pregovorima je o ekranizaciji priče o razvoju i raspadu benda, u kojoj bi se pojavio i Andrew Ridgeley, a predviđeni budžet je 50 milijuna funta. Napier-Bell obećaje iskren i istinit dokumentarni uradak u kojem bi pokazao što se uistinu događalo iza scene za vrijeme turneje popularnog sastava, ali pribojava se da bi George Michael mogao obustaviti projekt zabranom korištenja Wham!-ovih pjesama u produkciji.

-Već nekoliko ljudi njuškalo je i istraživalo situaciju i fazu u kojoj se nalazimo vezano za ovaj film. Nisam siguran hoćemo li ga uopće moći snimiti pošto George kontrolira autorska prava puštanja glazbe. On će imati završnu riječ nakon pročitanog scenarija. Sigurno će htjeti kontrolirati cijeli proces- izjavio je producent.

Film bi, ako ga 44-godišnji glazbenik proslavljen singlom “Careless Whisper” odobri te dospije do faze snimanja i postprodukcije, trebao tematizirati period najveće slave benda između 1983. i 1985., kada su svojim hitovima osvajali svjetske glazbene ljestvice.

Gordana Kolanović

Linker
21. travanj 2024 11:36