ZAVRŠENO RAZMINIRANJE

Koncert Nine Badrić na obroncima Velebita

Koncertom poznate pjevačice završen je projekt razminiranja atraktivnog turističkog područja koje obuhvaća područja unutar Parka prirode Velebit, odnosno područja Delukinog vrela, planinarskih staza i planinarskog doma pod Štirovcem te Tulovih greda.

Nina Badrić je u pratnji Ante Gele na gitari otpjevala vrlo popularne pjesme Nebo i Dat će nam Bog, a okupljene je oduševila i pjesma Vilo Velebita u izvedbi zbora Izvor .

– Nakon prošlotjednog obilježavanja razminiranja područja uz rijeku Mrežnicu, sretan sam što naš program Kretanje.Komunikacija.Život danas nastavljamo na ovom pomalo nestvarnom mjestu. U 13 godina ovog programa pomogli smo razminiranju različitih predjela na Velebitu, s ciljem sigurnog pristupa ovom biseru prirode. Koncert u podnožju Tulovih greda smatramo krunom ovih aktivnosti. – istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Vipnet i Hrvatski centar za razminiranje surađuju već 13 godina, a Vipnetovim donacijama razminirano je gotovo milijun i pol četvornih metara Hrvatske.

Područje Tulovih greda jedno je od najatraktivnijih unutar Parka prirode Velebit. Redovito privlači velik broj posjetitelja planinara, alpinista i turista, a široj je javnosti poznato kao lokacija na kojoj je sniman film o poglavici Winnetouu.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
13. travanj 2024 20:50