66. CANNES

Koliko vrijedi Alec Baldwin?

Godinu dana nakon što je izgubio „kansku nevinost“, kako on sam naziva činjenicu da je 2012. prvi put bio na Filmskom festivalu u Cannesu, američki glumac Alec Baldwin vratio se na Croisette, ali ovaj put s filmom.

Zajedno s redateljem Jamesom Tobackom prošle je godine lutao po Cannesu u potrazi za financijerima njihovog pokušaja da snime bliskoistočnu preradu kultnog „Posljednjeg tanga u Parizu“, a sada je publici pokazao dokumentarni film „Seduced and Abandoned“ koji prati njihovu kansku odiseju.

Zabavan i poučan film, u kojem Baldwin i Toback pokazuju kako danas funkcionira filmska industrija, posebno je intrigantan kada dvojac pokušava saznati koliki bi budžet producenti bili voljni osigurati budžet za njihov film, u kojem bi još glumila i Neve Campbell. Iako su se nadali proračunu od 20-25 milijuna dolara, stvarnost je ipak drugačija.

– Alec je sjajan glumac, ali više nije profitabilna zvijezda. Za film bih dao najviše 3-5 milijuna dolara – otvoreno im je rekao jedan ruski producent, što očito nije zadovoljilo holivudskog glumca.

– Film je najgori ljubavnik. Konstantno vas zavodi i odbacuje, ali se uvijek vraćate njemu – kazao je Alec Baldwin.

Josip Jurčić

Foto: Sipa/Cropix

Linker
26. travanj 2024 02:24