VELIKI GUBITAK

Kolege i prijatelji tuguju za Nikolom Ivandom

Redatelj Nikola Ivanda preminuo je u svom stanu u trideset i sedmoj godini života, a vijest o njegovom preranom odlasku šokirala je brojne kolege i prijatelje.

– Kao svi moji kolege, i ja sam u velikom šoku. Nikolu sam zadnji put vidio pred nekoliko tjedana. Bio je odlično raspoložen, pun radnog elana i pozitivne energije, kao i uvijek kad se radilo. Upoznali smo se na snimanju sapunice “Dolina sunca” i odmah me oduševio. Glumcu je važno da ga redatelj uvažava kao osobu, posluša njegove sugestije i primjedbe, a Nikola je to doista radio. Njegova smrt je veliki gubitak za našu struku – izjavio je glumac Slavko Sobin.

– Još ne mogu vjerovati da se to doista dogodilo jer je Nikola za mene uvijek bio pojam zdravog dečka pred kojim je velika budućnost. Osobno ga poznajem još od njegova najranija djetinjstva. U to smo se vrijeme često susretali u Splitu odakle su rodom moj suprug i njegov otac Branko. Sjećam da smo baš bili skupa na moru kad je Nikola proplivao. I kao redatelja poznajem ga dosta dugo, prije “Ruže vjetrova” zajedno smo radili na nekoliko sapunica. U svom poslu bio je pravi profesionalac, redatelj koji je volio i štovao glumce – potreseno je ispričala Mirela Brekalo.

– Upoznali smo se na snimanju serije ‘Ponos Ratkajevih’, a zajedno smo radili i u serijama ‘Dolina sunca’ i ‘Sve će biti dobro’. Nikolu pamtim po njegovom dugom tamnom kaputu u kojem je uvijek dolazio na snimanje, po tome što je uvijek bio vedar i veseo, pun energije i radnog elana. Bio je sjajan redatelj, nikad nije pristajao na kompromise, pa je i u nemogućim produkcijskim uvjetima uvijek tražio maksimum – ispričala je Bojana Gregorić za Jutarnji list.

– Znamo se još od 2005. godine kada smo radili seriju ‘Zabranjena ljubav’, a čast mi je i zadovoljstvo što smo skupa radili i seriju ‘Pod sretnom zvijezdom’. Šokirala me vijest o njegovoj smrti, jer je uvijek bio pun života. Kad bi on kročio na set svima nam je izgledalo kao da nam se pridružio dobri duh snimanja – kratko je kazala potresena Mirna Medaković također u izjavi za Jutarnji.

– Nikola je bio fenomenalan mlad čovjek, izuzetno darovit redatelj. Cijenio sam ga i poslovno i privatno, jer ga znam od djetinjstva, pošto smo njegov otac Branko i ja višestruki kumovi. Ne znam kako će Branko ovo preživjeti, jer gubitak sina, a govorim vam iz vlastitog iskustva oca koji je pokopao vlastito dijete, najjača je bol koju itko može osjetiti u životu – zaključio je poznati redatelj Krsto Papić u izjavi Jutarnjem listu.

Linker
18. travanj 2024 18:10