HLADNO PIVO

Knjiga postanka točno u ponoć

Hladno pivo je nakon uspješnog albuma “Knjiga žalbe”, te koncerta karijere na Jarunu sa blizu 30.000 posjetitelja, odlučilo objaviti DVD pod nazivom “Knjiga postanka”.

Datum izlaska DVD-a “Knjiga postanka” je 21. ožujka, izdaje ga Menart, a dizajn je osmislila ekipa iz priznatog i nagrađivanog studija Bruketa & Žinić. Prodaja i potpisivanje DVD-a točno u ponoć s 20. na 21. ozujka, u Profil Megastoreu, u Bogovićevoj 7.

Radi se o live zapisima pjesama s albuma “Knjiga žalbe” snimljenih na Jarunu 2008. i Domu sportova 2007., te ostalih 17 odabranih pjesama na “Pax@bonusu” iz bogatog repertoara snimljenih u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

U svaku od live pjesama s albuma “Knjiga žalbe” uvodi nas duhoviti kratki crno bijeli improvizacijski one take film u kojima glume članovi benda, a kojeg možete gledati kao cjelinu ili odvojeno (“Pivo i pljuge”).

Osim izvrsnih koncertnih snimaka koje po želji možete slušati stereo ili 5.1, na “Knjigu postanka” uvršten je dokumentarac “Peti dokument”, te svi spotovi sa “Knjige žalbe”: “Sreća”, “Nije sve tako sivo”, “Superman”, “Pitala si me”, “Biološki sat” i “Konobar”, feat. Los Caballeros.

Ovih tri i pol sata materijala zadovoljit će i razonoditi i najzahtjevnije fanove pa i one koji to nisu, a možete ga kupiti u limitiranoj i regularnoj verziji koja se razlikuje samo u pakiranju, no ne i u DVD sadržaju.

Limitirano izdanje DVD-a koje se nakon prodane prvotne naklade neće ponovo tiskati zapravo je tvrdo ukoričena knjiga od 350 stranica koja sadrži privatne i službene fotografije, zapise iz bilježnica, satelitske snimke, pregršt ostalih sitnica i notica, kao i vječno pitanje “Zašto?”. Tko prvi, njegova “Knjiga”. Druge prilike neće biti.

Jutarnji list

Linker
16. travanj 2024 15:06