KONCERT

Klapski spektakl 'Ne damo te pismo naša' u Rijeci

Glazba kao dio kulture u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti svakako je jedan od njenih najbitnijih segmenata i kao takva je prepoznata u svijetu. O bogatstvu tradicijskog instrumentarija, vokalnih izričaja kao i kulturnoj mnogostrukosti Hrvata i hrvatskog prostora svjedoči povijest hrvatske glazbe još od 11. stoljeća kroz zapise, kronike, darovnice i rukopisne knjige pa sve do današnje suvremene glazbe.

U cilju očuvanja hrvatske kulturno glazbene baštine 2006. godine pokreće se projekt ‘Ne damo te pismo naša’ kojim organizatori žele klapsku glazbenu baštinu promovirati u Hrvatskoj i inozemstvu.

Projekt je danas prepoznatljiv ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i van granica naše zemlje, zahvaljujući brojnim stranim gostima koji su prisustvovali koncertima kao i medijima koji su izvještavali o njima.

Na koncertu koji će se u Rijeci održati 16. studenog 2012. u dvorani Mladost na Trsatu u organizaciji Udruge Artel nastupit će najbolje hrvatske klape: SV. Juraj HRM, Cambi, Kampanel, Kumpanji, Sinj, Bunari i tamburaški ansambl Gazde.

Linker
16. travanj 2024 08:46