PATRICK SWAYZE

Kemoterapija je gora od pakla

Američki glumac Patrick Swayze, koji se uspješno oporavlja od raka gušterače, za New York Times prvi je put javno progovorio o svojoj borbi s teškom bolešću.

– Kemoterapija je nešto najgore i najtraumatičnije što sam doživio u životu – izjavio je 56-godišnji američki glumac, kojem je početkom godine dijagnosticiran rak gušterače.

Zloćudni tumor uspio se proširiti u vrlo kratkom roku, pa doktori za Swayzeja nisu imali optimistične prognoze. Vidno smršavjelom i iscrpljenom od bolesti i kemoterapija, nisu mu davali više od par tjedana života. No, nakon svakodnevnih terapija kalifornijskom sveučilištu Stanford u Palo Altu te strogog režima prehrane, zvijezda “Prljavog plesa” gotovo čudesno se oporavio.

– ­Dobro sam, nisam se promijenio… Što to pričam, naravno da sam se promijenio. Ovo je golema bitka, a kemoterapije je, koliko god to pokušali uljepšati, pravi pakao – kazao je Swayze, koji tvrdi da je u odličnoj formi, veseo i optimističan. Njegove riječi dokazuje i povratak poslu, jer od nedavno glumi agenta FBI-a u američkom serijalu “The Beast”.

– Kako zadržati pozitivan stav, kada sve statistike govore da ćete umrijeti? Jednostavno, krenete raditi – objasnio je Patrick Swayze svoju odluku da se unatoč bolesti vrati glumi.

Za vrijeme borbe s rakom gušterače, glumcu je najveća potpora bila supruga Lisa Niemi. Iako su u početku oboje bili zabrinuti, kako su s vremenom dolazili ohrabrujući rezultati i njihova je sreća i zajedništvo bilo sve veće. Tako su u lipnju, na 33. godišnjicu braka, u intimnoj ceremoniji na svojem ranču obnovili bračne zavjete.

I u dobru i u zlu, kazali su supružnici, znajući da nakon zla mora doći dobro razdoblje života.

Barbara Ivezić

Linker
29. travanj 2024 10:20