Denis Ruvic / CROPIX
ZBOGOM KEMO

Kemal Monteno pokopan u rodnom gradu

Na sarajevskom gradskom groblju Bare održan je sprovod legendarnog sarajevskog kantautora od kojeg su se posljednji put oprostili obitelj, prijatelji i kolege glazbenici, ali i brojni obožavatelji.

Na sprovodu Kemala Montena, koji je iznenada preminuo prošle srijede, okupilo se nekoliko tisuća ljudi koji su svojeg voljenog glazbenika ispratili pjesmom Sarajevo, ljubavi moja, piše Avaz.ba .

– Od tebe se oprašta Pula, Rijeka, Beograd, Priština, Novi Sad, Subotica, Sarajevo. Svi smo mi tvoja obitelj. Tvoja glazba bila je beskrajna. I onih teških godina, tvoji su stihovi i rime sačuvali dostojanstvo ovoga grada. Spajali su nespojivo. Od tebe se opraštamo svi, od Vardara do Triglava – pričao je Rade Šerbedžija kroz suze, piše Radio Sarajevo.

– Hvala ti za dane i godine. Hvala ti za život koji si živio – završio je svoj govor poznati glumac.

Foto: Denis Ruvic / CROPIX

Sarajevski kantautor, kojeg su često nazivali pjevačem duše, preminuo je 21. siječnja u Zagrebu u 67. godini. Na komemoraciji koja je održana prije sprovoda u Narodnom kazalištu u Sarajevu od njega su se oprostili brojni prijatelji i kolege.

– Prerano i iznenada nas je napustio naš prijatelj Kemo. Znam da ovo neće biti dovoljno da pokažemo koliko si nam značio prijatelju. Neizbrisivo i jedinstveno si ime ove zemlje i grada, te netko koga je bilo nemoguće ne zavoljeti. Bilo je jasno da si najsjajnija zvijezda – izgovorila je kroz suze Ismeta Dervoz, dugogodišnja Kemalova suradnica, a nakon nje je Nikša Bratoš u svom oproštajnom govoru naglasio kako je Kemo bio svojevrsni ambasador Sarajeva, čovjek koji je uvijek imao spreman vic i želio biti dio raje.

Legendarnom glazbeniku počast je odao i Zdravko Čolić, njegov kolega i dugogodišnji prijatelj.

– Da sam mogao birati brata osim onog po rođenju, odabrao bih Kemu. Imali smo pauze u druženju, a posljednja poruka koju sam dobio od njega bilo je uoči beogradskih koncerata: “Sretno” – izustio je poznati pjevač.

Denis Ruvic / CROPIX

FOTO: Denis Ruvic / CROPIX

Posljednju počast Kemalu odao je i Dino Merlin koji je naglasio da ga za legendarnog glazbenika vežu mnoge lijepe uspomene, a jedna od njih je i kad je na audiciji pjevao njegovu pjesmu Dušo moja i dobio prvi pljesak.

Denis Ruvic / CROPIX

FOTO: Denis Ruvic / CROPIX

Linker
19. travanj 2024 03:19